Diacov: Tiraspolul aștepta o declarație războinică

Tiraspolul aștepta o declarație mai puțin bazată pe metode liniștite de soluționarea a conflictului, cel puțin așa crede democratul Dumitru Diacov. Declarația a fost făcută în emisiuniunea În PROfunzime.

,,Republica Moldova a avut o pozitie constantă și nu s-a schimbat nicodată. Nu este niciun secret poziția acesteia. Unii asteptau o declaratie razboinică, o poziție mai radicală și probabil aceasta așteptau și Tiraspolul. Eu ma bucur că textul a fost elaborat în cooperare cu toate fractiunile, inclusiv și de opoziția comunistă. Am insistat să acceptăm o declaratie comună, echilibrată, noi dorim sa mergem până la capăt să soluționăm conflictul. Suntem gata să menținem acest dialog. Ne-am exprimat dezacordul vizavi de acțiunile din Transnistria. RM doreste să caute soluții și este responsabilă”, susține Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM.

Deputatul din PCRM, Artur Reșetnicov susține că ,,această declarație nu este una ușuratică, precum susțin unii”. Acesta menționează despre situația care s-a creat înainte de a adopta documentul. ,,Unii se pregăteau deja de razboi. Inclusiv situațiile de provocari, la intentia crearii unor posturi interne. Noi cu partenerii din Parlament am reusit să ne ridicăm deasupra divergenților idilogice și ne-am propus să aducem prin această declarație un mesaj de pace. Noi am spus ca este o guvernare proasta, însa  am considerat că este corect și vreau să le multumesc ca am votat cu marea majoritate această declaratie. Am avut un consens, dupa audieri am inteles ca trebuie sa ajungem la un numitor comun. Mesajul esențial este că în RM indiferent de guvernare trebuie sa fie pace și conflictul trebuie să fie soluționat la masa de negocieri.”
Reamintim că la data de 21 iunie, după două ședințe cu ușile închise, Parlamentul a adoptat o Declarație cu privire la conflictul agravat din partea stângă a Nistrului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente