Acordul de asociere cu UE tot mai aproape de Moldova

99320306
Foto: Următoarea ședință de acest tip va avea loc pe data de 22 iulie 2013 la Bruxelles. PC: mia.mk

Estonia, Letonia, Lituania și Germania, s-au întâlnit în format”3 +1″, la Kaunas, Lituania. Miniștrii au salutat finalizarea tehnică a negocierilor privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Moldova.

Miniștrii au salutat finalizarea tehnică a negocierilor privind ALSAC (DCFTA) cu Republica Moldova, care apropie în mod substanțial negocierile privind Acordul de asociere cu această țară. De asemenea,este așteptată cu nerăbdare încheierea negocierilor cu Georgia și Armenia, pentru ca și cele trei acorduri să fie parafate la Summit-ul din Vilnius. Acordurile urmează a fi semnate și aplicate.

În cadrul ședinței a fost subliniată importanța crucială a progresului înregistrat în cadrul Parteneriatului Estic. În acest sens, miniștrii au exprimat susținerea pentru evenimentele secundare majore la Summit-ul Parteneriatului Estic Vilnius – cum ar fi întâlnirea anuală a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic și a Conferința Societății Civile, cel de al 2-lea Business Forum în cadrul Parteneriatului Estic, conferința anuală a Autoritățile locale și regionale în cadrul Parteneriatului Estic, precum și Forumul Parteneriatului Estic, care va fi convocat pentru prima dată.

Ministrul lituanian a obținut sprijinul pentru intenția de a convoca primul parteneriat sectorial la reuniunile ministeriale de Est în domeniul Justiției și Afacerilor Interne, precum și cel al transportului.

Miniștrii au recunoscut importanța consolidării multilaterale al Parteneriatului Estic, acordând o atenție deosebita finanțării corespunzatoare a Parteneriatului estic pentru perioada 2014-2020 și necesitatea asigurarii unei vizibilitati mai mari a activităților desfășurate în cadrul Parteneriatului Estic.

Viitoarea Reuniune ministerială în cadrul Parteneriatului Estic va avea loc la 22 iulie 2013 în Bruxelles.

Sursa: infoeuropa.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente