PLDM vrea să afle cine sunt proprietarii instituțiilor media

Foto: PDLM propune un nou proiect de lege. PC: trm.md.

Deputații PLDM au propus un proiect de lege ce prevede transparența proprietății mass-media și asigurarea accesului publicului la informația privind proprietarii instituțiilor media.

Această inițiativă propune noi noțiuni de completare a Codului Audiovizualului, dar și proceduri concrete de participare a radiodifuzorilor la concursul de obținere a licenței de emisie. Informațiile despre participantul la concursul nu vor fi secrete,dar urmează a fi publicate pe pagina web a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, în cel mult 3 zile lucrătoare de la depunerea solicitării.

De asemenea, proiectul de lege prevede ca radiodifuzorii privați să fi obligați să prezinte anual, până la 1 mai, un raport de activitate, conform modelului aprobat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Această inițiativă legislativă a fost elebaorată în urma unui studiu realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, care a demonstrat ineficiența și superficialitatea legislației la capitolul transparenței proprietății mass-media.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente