Iurie Leancă a prezentat prioritățile Guvernului pe o 100 de zile

Iurie Leancă a prezentat prioritățile Guvernului pe o 100 de zile
Foto: Astăzi, 12 iunie la ședința Guvernului, premierul a prezentat obiecivele esențiale pentru o 100 de zile și pentru care vor fi depuse toate eforturile necesare pentru realizarea acestora.

Astăzi, 12 iunie la ședința Guvernului, premierul a prezentat obiecivele esențiale pentru o 100 de zile și pentru care vor fi depuse toate eforturile necesare pentru realizarea acestora.

„În momentul în care a fost învestit Guvernul am vorbit despre faptul că vom încera să creionăm un obiectiv pentru 100 de zile. Avem la dispoziție un an și jumătate până la viitoarele alegeri parlamentare. De aceea, eforturile noastre se vor derula sub semnul continuității”, a declarat Iurie Leancă.
Obiectivele primordiale pe care și le-a propus Guvernul sunt:

-crearea de locuri de muncă;
-lupta în potriva coruptie;
– un parcurs mai rapid spre UE .

,,Pentru următoarele o 100 de zile ne planificăm să restabilim 130 de km de drum, care sunt deja în lucru, și care au creat 500 de locuri de muncă. Vom semna noi acorduri cu partenerii noștri pentru a putea demara noi lucrări de drum. Urmează să semnăm acorduri ce vor duce la dezvoltarea sectorului privat, iar aceasta ne va piermite să deschidem  întreprinderi mici și mijlocii, pentru ca beneficiarii să -și extindă propria afacere”, a adeclarat premierul.

Totodată, Iurie Leancă a menționat că actualul Guvern va oferi subvenții pentru dezvoltarea agriculturii, în valoare de  150 de miln, fapt ce va atrage  investii adiționale de 600 de miln, și vor fi create 5000 de locuri de muncă în mediul rural. De asemenea, pentru atingerea primul obiectiv va fi demarat și construcția gazoductului Iași -Ungheni.
Ce ține de cel de-al doilea obiectiv ,,vom continua procesul e-guvernare, continuarea reformei poliției, urmărind suplinirea celor 2300 de posturi vacante în cadrul MAI, încercând să atragem femei și  tinerii absolvenți, a subliniat Iurie Leancă.
Reamintim că Guvernul  în frunte cu Iurie Leancă a fost învestit la 30 mai curent.

Sursa: privesc.eu.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente