Inundații devastatoare în Cehia, Germania și Austria

606x341_226762_flooding-in-czech-republic-german (1)
Foto: Inundațiile au împânzit Europa Centrală. PC euronews.com

Limita ploilor se află la nivelul obișnuit pentru începutul verii. Cu toate acestea, mai multe state din Europa Centrală se luptă cu inindațiile.

Primarul de Praga a avertizat că în cazul în care nivelul râului Vitata se ridică mai mult, locuitorii centrului istorig al capitalei Cehiei vor trebui evacuați. Au fost angajați în salvarea situației în jur de 300 de soldați care construiesc bariere și amplasează grămezi de nisip în jurul caselor loclnicilor. Alți 2000 sunt în așteptare pentru a purcede la lucru în cazul agravării situației.

Prim-ministrul a declarat stare de urgență . În urma calamităților au decedat  două persoane iar mulți alții suntdeclarați dispăruți.

Pacienții spitalelor au fost deja evacuați. Chiar și animalele Grădinii Zoologice din oraș au fost adăpostite în altă parte.

Partea de Sud și de Est a Germaniei au fost afectate și ele.  Trei râuri se întâlnesc în orașul Passau. Locuitorii din ceastă zonă deja au decurs la bărci pentru a se putea deplasa.

Nici în Austria situație nu este mai îmbucurătoare. ploile de aici au cauzat inindații și și au forțat mii de locuitori să își părăsească casele.

Căile ferate vor fi stopate până când situația nu se va ameliora.

Sursa: euronews.com

Taguri: ##diez#cehia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente