Ashton și Füle despre noul Prim-ministrul al Moldovei

78d83251-2283-409e-a217-070cb5958a54
Foto: Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate / Vicepreședinte al Comisiei și Štefan Füle, Comisarul pentru Extindere și Politica Europeană de Vecinătate

Înalții reprezentanți europeni s-au dat cu părerea referitor la noile schimbări în clasa politică din Republica Moldova. Ce au avut de zis, vedeți în continuare.

Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate / Vicepreședinte al Comisiei și Štefan Füle, Comisarul pentru Extindere și Politica Europeană de Vecinătate, au făcut ieri următoarele declarații, cu referire la învestirea noului Prim-ministru:

“Salutăm cordial aprobarea de ieri a guvernului lui Iurie Leancă și a programelor acestuia, de către Parlamentul Republicii Moldova. Aceasta pune punct unei crize politice extinse, care a pus în pericol stabilitatea instituțiilor de stat din Republica Moldova. Invităm autoritățile și cetățenii Republicii Moldova să reconsidere necesitatea unei reforme constituționale, care ar consolida principiul echilibrului instituțional și ar preveni apariția unor crize similare pe viitor.

Îl încurajăm pe prim-ministrul Leancă, guvernul acestuia și toate partidele politice din Republica Moldova, să activeze în spiritul incluziunii, punându-se accent pe de-escalarea tensiunilor politice și contribuind la continua consolidare a democrației și la succesul agendei europene a Moldovei în interesul fiecărui cetățean. În acest context, apelăm la toate autoritățile statale, la clasa politică și la societatea civilă, să atragă o atenție deosebită importanței de a asigura funcționarea imparțială, bazată pe lege, transparentă și eficientă, a tuturor instituțiilor, inclusiv a organelor ce aplică legea și a agențiilor de reglementare; precum și protecția diversității, pluralismul și calitatea în mass media.

Uniunea Europeană este pregătită să continuie susținerea eforturilor Republicii Moldova în implementarea reformelor structurale, ținând cont de dimensiunea socială și de necesitatea de a oferi beneficii tangibile populației.”

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente