Reguli de vânătoare la frontiera Republicii Moldova. Recomandările Poliției de Frontieră

maxresdefault

Membrii Asociației vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova au fost informați despre regulile de vânătoare în zona de frontieră a Republicii Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră (PF), persoanele care vor dori să desfășoare acțiuni de vânătoare vor trebui inițial să informeze organele competente (PF) despre acest lucru.

# Se admite vânătoarea organizată în zona de frontieră până la limita de 1 000 de metri de la linia frontierei de stat numai în perioada luminoasă a zilei, cu avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră, respectându-se regulile şi restricţiile prevăzute de legislaţia în vigoare;

# Termenul admisibil la vânătoare de iepuri de câmp se începe din data de 23 noiembrie 2019 până la 29 decembrie 2019, cu aplicarea crotaliilor speciale la animalele dobândite. Perioada activă de vânătoare, pentru moment, este stabilită pentru vulpi, șacali – care a început la 24 august 2019 și este activă până la 31 iulie 2020, cu excepția perioadei de reproducere (aprilie-mai); porumbei – din 24 august 2019 până la 29 decembrie 2019; prepelițe – din 24 august 2019 până la 13 octombrie 2019.

# Din 5 octombrie vânătorii vor avea acces la vânătoarea pentru mistreți, gâște, rațe – până la 29 decembrie 2019 și fazani – până la 12 ianuarie 2020.

# Avizul pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră este obligatoriu pentru toți solicitanţii pentru efectuarea vânătorii, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră sau în localităţile ale căror hotare se află în zona de frontieră.

Cei ce nu se vor conforma regulilor de rigoare pentru vânătoare în zona de frontieră vor fi sancționați conform normelor legale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente