(video) Igor Dodon: „Dacă partidele nu vor găsi limbă comună, voi pleda pentru alegeri anticipate”

ggg

După alegerile parlamentare din 24 februarie și anunțarea rezultatelor preliminare, președintele țării, Igor Dodon, a ieșit într-o conferință de presă unde a vorbit despre ce urmează să se întâmple după acest proces și a anunțat care este poziția sa.

Dodon a menționat că la momentul de față sunt mai multe contestații cu referire la încălcările ce au avut loc ieri, totodată, acesta nu a comentat legitimitatea alegerilor.

„Este prematur să vorbim despre coaliții sau alegeri parlamentare anticipate, dar trebuie să vedem toate scenariile. După examinarea tuturor contestărilor și după pronunțarea Curții Constituționale, sunt disponibil să am întrevederi cu liderii partidelor politice care au trecu pragul electoral”, a menționat Dodon.

Dodon a menționat că este disponibil să convoace prima ședință a Parlamentului și mai devreme de 26-27 martie (dată limită până la convocarea primei ședințe a noului Parlament). Totodată acesta mizează pe înțelegerea partidelor.

„În cazul în care nu vom găsi limbă comună între partide, voi pleda pentru dizolvarea acestui Parlament și pentru alegeri anticipate”, a menționat Dodon.

Vedeți întreg videoul mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente