#HearMeToo. Timp de 16 zile în Moldova vor fi organizate un șir de activități privind combaterea violenței în bază de gen

violenta-in-familie-solutii-0
Foto: Brasovul Tau

Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, la nivel internațional cu sloganul: #HearMeToo, are drept scop mobilizarea tuturor rețelelor UNiTE, a sistemului ONU, a guvernelor, a societății civile, a școlilor și a universităților, a sectorului privat și a persoanelor fizice pentru a se solidariza cu supraviețuitoarele, mișcările femeilor și apărătorii drepturilor femeilor, care lucrează pentru a preveni și a pune capăt violenței împotriva femeilor și fetelor.

În ultimul an, mișcarea #HearMeToo a generat în întreaga lume discuții publice cu privire la hărțuirea sexuală și alte forme de violență împotriva femeilor. În spatele fiecărui caz de răsunet, stau nenumărate femei, care au vorbit și au luat măsuri pentru a opri violența împotriva femeilor. Unele fac acest lucru de câțiva ani, iar altele au vorbit pentru prima dată.

În Republica Moldova, al 16-lea an consecutiv autoritățile publice centrale și locale în parteneriat cu mediul academic, organizațiile internaționale și reprezentanții societății civile, pe parcursul a 16 zile își unesc eforturile pentru de a sensibiliza publicul larg privind fenomenul violenței, a preveni şi combate violența în bază de gen la nivel comunitar şi național.

În cadrul campaniei se vor desfășura un șir de activități atât la nivel central, cât și la nivel local: seminare de instruire, lecții publice, discuții, campanii de sensibilizare, lansarea și difuzarea spoturilor video.

Lansată în anul 1991 – campania „16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen” începe pe 25 noiembrie, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, și se termină pe 10 decembrie, de Ziua internațională a drepturilor omului.

Amintim că, pe parcursul anului 2017, în Republica Moldova au fost înregistrate în total 956 infracțiuni în sfera relaţiilor familiale, printre care: 31de omoruri, 15 cazuri de vătămări grave a integrităţii corporale, 34 de violuri , 23 de cazuri de acţiuni violente cu caracter sexual și 853 de cazuri de violenţă în familie. De asemenea Serviciile de Securitate publică, au iniţiat 1941 cauze contravenţionale de violenţă în familie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente