Ai calculat vreodată cât timp petreci pe Facebook? Aplicația mobilă a adăugat o secțiune care calculează perioada petrecută online

your-time-on-facebook

Aplicația Facebook a adăugat o secţiune în aplicaţia pentru mobil unde putem afla exact cât timp am petrecut online. pagina denumită sugestiv „Your Time on Facebook” arată tipul de activitate măsurat în minute, pentru ultimele şapte zile de folosire a aplicaţiei.

Mai mult decât un simplu cronometru general, tot de aici, poate fi setată afişarea unei alerte privind depăşirea duratei de timp rezonabilă, setată în prealabil de utilizator, transmite go4it.ro.

BeFunky-collage

Deşi pare contraintuitiv ca Facebook, o companie al cărei model de activitate presupune atragerea cât mai multor participanţi în propriul univers de servicii, să se îngrijoreze de timpul pe care îl iroseşte utilizatorilor, schimbarea de atitudine este rezultatul unei promisiuni făcute de CEO-ul Mark Zuckerberg la începutul acestui an. Prin iniţiativa „time well spent”, Zuckerberg sugera că reţeaua de socializare va schimba strategia centrată pe ajutarea utilizatorilor în a descoperi cât mai mult conţinut relevant, sprijinind-ui în schimb să aibă mai multe interacţiuni cu ceilalţi utilizatori Facebook.

Totuşi, noua secţiune nu spune nimic despre modul de folosire a aplicaţiei şi nici „semnificaţia” pentru utilizatori a experienţelor avute. Practic, rămâne libertatea fiecăruia să aleagă cât timp alocă reţelei de socializare.

Un posibil beneficiu ar putea fi pentru părinţi, care vor afla mai uşor cât timp alocă fiecare copil reţelei de socializare, luând măsurile care se impun.

Noua secţiune „Your Time on Facebook” poate fi găsite folosind butonul Meniu afişat în colţul dreapta sus a barei de navigare. Folosim opţiunea See More, după care activăm sub-lista Settings & Privacy.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente