(video) Supradoză de marijuana. Reacțiile internauților la spotul anti-drog lansat de către poliția din Moldova

marij7

Inspectoratul General al Poliției a lansat o amplă Campanie națională de prevenire a consumului de droguri „ALEGE VIAȚA!”. Mesajul campaniei demarate se adresează tinerilor (cu vârsta de 15-24 de ani), în rândul cărora se atestă o creștere a consumului de tutun, alcool, dar și a drogurilor. Internauții n-au ezitat să sublinieze erorile din spot.

Vedeți aici un longread #diez referitor la situația marijuanei în Moldova: 

Marijuana în Moldova: medicii susțin, poliția condamnă, consumatorii riscă. Marile state fac miliarde, Moldova „arde” banii

marij1 marij2 marij3 marij4 marij5 marij6

În context, scopul campaniei este conştientizarea atât a populaţiei generale, cât şi a grupurilor de risc asupra efectelor drogurilor, în general şi a substanţelor noi cu proprietăţi psiho-active, în special şi a rolului modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber ca alternative la consumul de droguri. Iar obiectivul vrea să fie o intervenție integrată a societății civile și a instituțiilor publice.

Apariția substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (SNPP), comercializate sub numele de „droguri legale” sau „etnobotanice” și accesibilitatea cu care se pot procura (preț scăzut, etc.) a influențat foarte mult preferințele tinerilor, ceea ce este un nivel îngrijorător.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente