Rectorul USM a primit distincția „Rector Emerit al Universității de Stat din Moldova” de la Senatul pe care îl conduce

rector usm

La 26 iunie, în incinta Universității de Stat din Moldova s-a desfășurat ceremonia de înmânare a distincției „Rector emerit al Universității de Stat din Moldova”. Distincția a fost acordată actualului rector, Gheorghe Ciocanu, de către Senatul Universității.

Un detaliu foarte important în această situație este faptul că, conform Regulamentului Senatului Universității de Stat din Moldova, președintele acestuia este rectorul universității.

ppr ppr45

Așadar, decernarea a avut loc în urma deciziei, din 30 ianuarie 2018, prin care senatul USM (al cărui președinte este Gheorghe Ciocanu) a hotărât să confere acest titlu onorific rectorului Gheroghe Ciocanu pentru activitatea prodigioasă și meritele incontestabile, menționate în LAUDATIO prezentat la ședința respectivă.

Pe site-ul universității se menționează că rectorul a avut un discurs emoționant, vedeți mai jos o bucățică din acesta:

„Sunt onorat și profund recunoscător pentru acest titlu și consider că este o apreciere doar pentru munca mea pe care am depus-o pe parcursul acestor 10 ani ca rector, a 7 ani ca decan al Facultății de Matematică și Informatică și a 5 ani ca șef de catedră”, a menționat Ciocanu.

Asemenea situații, în ultima perioadă de timp, sunt destul de populare, de exemplu Ruslan Codreanu s-a numit el însuși primar interimar sau Mitropolitul Vladimir, la aniversarea de 25 de ani de activitate în funcție de „Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldovei”, și-a făcut medalii cu numele său și a decorat mai mulți clerici. Fenomenul este popular nu doar în Moldova doar. Recent, peste Prut, un primar s-a făcut singur cetățean de onoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente