(foto) Mitropolitul Vladimir și-a făcut medalii cu numele său și a decorat mai mulți clerici

IMG_7090

Mitropolitul Vladimir, sâmbătă, 21 iulie, a împlinit 29 de ani de slujire arhierească și 25 de ani de activitate în funcție de „Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldovei”. Cu această ocazie, el a decis să decoreze în semn de recunoștință mai mulți clerici ai Catedralei Mitropolitane cu distincții bisericești.

Mai exact, acesta a optat pentru distincții sub formă de medalie jubiliară cu numele său, pe care tot el le-a oferit clericilor.

hh

În asemenea situații, există o altă practică, clericii primesc medalii sau distincții cu nume de sfinți sau cu o titulatură, de exemplu: „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei” sau „Pentru slujirea misionară”. Totuși, Mitropolitul Vladimir a ales o variantă personalizată.

IMG_7160 IMG_7165 IMG_7188 IMG_7198

Mitropolitul Vladimir a fost ales în treapta de Episcop al Chişinăului şi Moldovei la 7 iulie 1989. În 1990, a fost ridicat de către Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusiei Pimen la rangul de Arhiepiscop, iar în anul 1992, a fost ridicat de către Patriarhul Moscovei şi a întregii Rusiei Alexei II, la rangul de Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente