(audio) Lista podcasturilor din Moldova pe care merită să le urmărești

podcast md

Showurile audio se bucură de creșterea progresivă a popularității din ultimii ani, iar creatorii găsesc în ele noi posibilități de transmitere a informației, opiniilor sau experiențelor proprii. Podcasturile creatorilor din Moldova au reușit și ele să își acumuleze o audiență semnificativă, iar #diez a făcut o listă cu cele mai bune podcasturi autohtone pe care merită să le asculți!

#HerArt

Podcastul Natei Andreev își câștigă ascultătorii prin originalitatea conceputului emisiunii: promovarea femeilor în artă. Fiecare episod prezintă o nouă artistă și un șir de curiozități despre ea și impactul ei în lume. Podcasturile pot fi ascultate atât în română, cât și în engleză.

#Istoria Moldovei

Podcasturile sunt realizate de Natan Garștea, un membru al comunității clubului moldovenesc de jocuri intelectuale. Prin intermediul site-ului, Natan și-a propus să vorbească despre istorie. Cultura Cucuteni, Războiul Greco-Persan, Geto-Dacii și alte subiecte utile, însoțite de hărți și imagini grafice pot fi găsite pe Istoria Moldovei.

#Cow Says Show

CowSays Show este creat de Vlad Drahnea și gravitează în jurul temelor IT, tehnologii, freestyle și educație. Creatorul a lansat deja 2 sezoane de podcasturi și continuă să le înregistreze, abordând teme noi în fiecare episod.

#Meditații

Meditații este un podcast creat de Andrei Vasilachi, în care el discută despre noutățile din lume, psihologie, filozofie, istorie, și cultură. Episoadele audio pot fi găsite pe SunCloud și sunt gratuite pentru oricine.

#Politigraf

Emisiunea creată de Europa Liberă furnizează știri, analize și discuții asupra unor subiecte locale și regionale, cruciale pentru succesul transformărilor democratice și de piață.

#ImagoFM

ImagoFM are o serie de albumuri-podcasturi care apar lunar. Un album conține mai multe înregistrări audio, iar emisiunea Etaj Live oferă și videori. Pentru a selecta trackul dorit, trebuie să faci click pe album și să alegi din lista de mai jos piesa dorită.

#Transplant

Transplant este un podcast bilunar în limba română despre Moldova din afara granițelor și oamenii ei.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente