BAC 2018: Istoria Moldovei într-o serie de podcasturi. Site-ul care te ajută să obții o notă mare la examene

bac 2018 (10)

Perioada de susținere a examenelor este din ce în ce mai aproape. Este util să iei din cărți și ore particulare cunoștințele de care ai nevoie, dar pentru a le fortifica, ți-ar prinde bine și careva ore non-formale. IstoriaMoldovei.md este un csite care te va ajuta să înțelegi mai bine unele aspecte ale istoriei și te vor ajuta în pregătirea pentru examene.

Podcasturile sunt realizate de Natan Garștea, un membru al comunității clubului moldovenesc de jocuri intelectuale. Prin intermediul site-ului, Natan și-a propus să vorbească despre istorie.

„Mai important, voi plasa pe acest site materiale adiționale la podcast. Deși formatul audio este o soluție foarte reușită pentru a povesti istorie, îmi dau seama că deseori vor exista careva materiale auxiliare, importante pentru podcast.

Acestea ar fi hărțile, în primul rând, dar și diverse imagini, pe care le voi considera importante pentru narațiunea mea. Desigur, eu aș putea să vă spun: „Trageți, vă rog, o linie imaginară între punctele cu coordonatele: 47˚ 53’ 23’’ N; 106˚ 57’ 29’’ E și 47˚ 02’ 43’’ N; 28˚ 51’ 45’’ E”. Sau aș putea să fac așa o descriere: Acum închipuiți-vă o ulcică portocalie cu dungi roșii. Tare frumoasă. Închipuit?. Dar totuși zic să nu ne lăsăm prinși de limitările formatului audio, și când este nevoie, să apelăm și la ochi.”

Mai multe podcasturi puteți audia și descărca aici.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente