Deții cetățenie română și planifici să devii antreprenor? Cum poți obține 40.000 de euro pentru realizarea ideii de afaceri

aa
Foto: Erasmusu.com

Asociația Centrul de Dezvoltare SMART derulează proiectele Start Up 4 Diaspora și Diaspora Invest, două proiecte cofinanțate prin Fondul Social European în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Scopul proiectului este dezvoltarea competențelor necesare înființării și dezvoltării unei afaceri în România de către cetățenii români rezidenți în Diaspora de cel puțin 12 luni.

Prin intermediul acestora se vizează încurajarea antreprenorialului în România, susținând înființarea de noi afaceri cu profil non-agricol în mediul urban de către cetățenii români care au reședința în străinătate de cel puțin 12 luni. De asemenea, sunt îmbunătățite competențele antreprenoriale pentru persoanele care vor participa la cursurile online de formare antreprenorială și vor fi selectate planuri de afaceri, care vor primi o finanțare de până la 40 000 euro pentru înființarea și dezvoltarea de întreprinderi competitive și sustenabile.

Cele două etape principale ale acestor proiecte sunt formate din cursurile de formare antreprenorială și concursul de planuri de afaceri. Partea de instruire teoretică din cadrul cursului de formare antreprenorială se realizează pe o platforma online de e-learning, iar absolvirea cursului se realizează odată cu depunerea unui proiect de plan de afaceri în baza căruia se va realiza notarea activității la curs.

Ulterior finalizării cursurilor on-line, în perioada septembrie- octombrie 2018, va avea loc concursul de planuri de afaceri, ocazie cu care se pot înscrie idei de afaceri din domenii non-agricole, ce urmează a fi implementate în mediul urban din România.

Pentru proiectul START UP 4 DIASPORA înscrierea se realizează folosind formularul on-line accesibil aici. Pentru acest proiect sunt eligibili cetățenii români din Diaspora care dovedesc reședința/ domiciliul în România în unul din următoarele județe: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea, Vrancea, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, exclusă fiind regiunea București-Ilfov (afacerile urmând sa fie implementate tot în aceste județe).

Înscrierea pentru proiectul DIASPORA INVEST se realizează folosind formularul on-line. De asemenea, pentru acest proiect sunt eligibili cetățenii români din Diaspora care au reședința/ domiciliul în România, exclusă fiind regiunea București-Ilfov.

Înscrierile se realizează folosind formularele on-line, iar condițiile de participare, respectiv documentele necesare le puteți solicita la mailto:[email protected] sau mailto:[email protected], ori telefonic la +40 31 824 15 90, disponibil în zilele lucrătoare de luni până vineri, în intervalul 9:00-17:30, ora României.d

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente