7 motive pentru care să participi la cel mai mare târg inovativ pentru makeri, în Italia

20171203_114032_web

La Roma, Italia, are loc a șasea ediție a Maker Faire Rome, în perioada 12-14 octombrie. Evenimentul este un spațiu unde invențiile creativitatea și resursele se întâlnesc și la care pot participa entuziaști de toate vârstele, cu mai multă sau mai puțină experiență, din oricare domeniu de creativitate. Iată câteva motive prin care vă motivăm să participanți.

#1. Există mai multe modalități prin care puteți participa

# Echipa de la școală
Dacă ești elev sau profesor, poți participa la secțiunea „Call for schools”. Proiectele selectate vor avea un ghișeu gratuit. Termenul limită – 30 iunie.

# Apel pentru makeri

Dacă ești un maker interesat să prezinți un proiect, să ții un atelier sau o prezentare, te poți înscrie aici. Termenul limită – 7 iulie.

# Nivel academic

Dacă ai un proiect academic sau o cercetare, la fel, o poți înscrie la târg. Termenul limită este 7 iulie.

# Partener

Dacă vrei să fii partener al proiectului, poți cumpăra un spațiu de expoziție. Contactează organizatorii la acest e-mail: [email protected].

#2. Diversitatea proiectelor cu care un maker poate participa

Organizatorii așteaptă produse inovative, prototipuri, cercetări, startupuri, sau proiecte care au nevoie de finanțare. Domeniile din care proiectul tău poate fi: artizanat, electronică, alimentație și agricultură, robotică și mașini, sănătate și stil de viață, artă și jocuri, știință, chimie, inginerie, energie, sustenabilitate, reciclare, tehnologii spațiale, proiecte pe tema evenimentului din acest an: „Viitorul aparține oricui, inovația este unicul mijloc spre o lume mai bună”. Organizatorii vă îndeamnă să aduceți măcar prototipul proiectului vostru, dacă acesta nu este încă lansat. În lipsa acestuia, veți avea nevoie de oricare alt tip de reprezentare vizuală a proiectului (fotografii, de exemplu).

#3. Participare gratuită pentru proiectele selectate

Proiectele selectate vor participa gratuit, ceea ce înseamnă că participanții primesc un spațiu de expoziție, în funcție de proiectul pe care îl vor prezenta. Este posibilă și înscrierea mai multor proiecte de către același participant.

#4. Posibilitatea de a-ți vinde produsul

Târgul îți oferă oportunitatea să-ți vinzi propriile produse. Vânzarea altor produse, ce nu au legătură cu proiectul tău, nu este permisă.

#5. Rețeaua de cunoștințe

La târg participanții vor interacționa, vor face schimb de idei, vor avea parte de diverse ateliere interesante. Maker Faire Rome este o platformă de creativitate și nu este limitată la business, dar este deschisă către toate tipurile de proiecte inovative, de la cele serioase și până la cele mai pline de imaginație.

#6. Cea mai mare petrecere europeană a makerilor

După ce expoziția își închide ușile, cea mai mare petrecere a makerilor își dă startul. Maker Networking Party te va ajuta să comunici într-un mod mai deschis cu cei care ți-ar putea deveni parteneri în viitor.

#7. Posibilitatea de a câștiga premii

Unul din concursurile la care îți poți înscrie proiectul este MAKEtoCARE, dacă acesta reprezintă o tehnologie menită să ajute oamenii cu oricare tip de dizabilitate. Află detalii aici. Vor mai fi anunțate și alte premii.

Maker Faire Rome este a patra ediție europeană a evenimentului și este organizat de InnovaCamera, o agenție a Camerei de comerț din Roma. Evenimentul este printre cele mai mari de genul său, după „Area Bay” și „New York” în SUA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente