(foto, video) David Andronic, despre cum este să te antrenezi într-o echipă de fotbal peste hotare și cum să joci un meci împotriva tatălui tău

foto-david-andronic-ramane-in-grecia–mijlocasul-moldovean-si-a-prelungit-contractul-cu-echipa-pas-lamia-1529231902

David Andronic este un tânăr fotbalist din Moldova, care evoluează pentru echipa de fotbal din campionatul Greciei, PAS Lamia. Tânărul de 22 de ani este fiul fotbalistului Valeriu Andronic. Mai mult, cei doi au jucat unul împotriva altuia la nivel oficial competitiv pentru echipe diferite, în meciul Speranța Nisporeni – Milsami Orhei (scor 1-0 pentru Speranța) din 1 noiembrie 2015. Acesta a fost și primul meci din Divizia Națională din Moldova când un tată și fiul său au jucat unul împotriva altuia.

Pasiunea lui David pentru fotbal vine de la tatăl său, care la rândul lui a fost fotbalist profesionist, dar și de la bunelul său. Cel din urmă a fost și antrenorul lui David. „Când eram mic făceam dansuri, însă tatăl meu mi-a spus că trebuie să încercăm să practicăm și fotbalul. Am rămas foarte impresionat și sunt foarte mulțumit că am continuat. Chiar dacă au fost multe dificultăți am trecut peste ele și continui să joc fotbal”, povestește David.

35118977_1325218930945727_4164101192974073856_n

Prima s-a interacțiune cu fotbalul a avut loc la vârsta de 6 ani în Rusia. Pe atunci tatăl lui David era jucătorul echipei Dinamo Moscova. „Am mers și eu la Academia Dinamo Moscova, unde am început drumul meu de fotbalist profesionist. La primele mele antrenamente am reușit să marchez un gol, tata era prezent pe teren și era foarte mândru de golul înscris de mine. Acele emoții pe care le-am trăit atunci le păstrez până în prezent în inima mea”, își amintește tânărul fotbalist.

#Primul meci împotriva tatălui

Debutul său profesional în divizia națională a fost pentru echipa FC Veris, care în acel moment era antrenată de Lilian Popescu. „Desigur ca în primul meci în campionatul Moldovei am avut emoții mari, însă datorită susținerii familiei, prietenilor, coechipierilor și a antrenorului am reușit să trec peste ele. Un alt meci memorabil în cadrul diviziei naționale a fost acela în care am jucat împotriva tatălui meu, Valeriu Andronic, care pe atunci evolua pentru Milsami Orhei. Săptămâna de dinaintea meciului a fost una interesantă pentru noi, eu mereu îi spuneam tatălui că îl voi învinge”, spune David.

36189008_1325218407612446_5856202867467091968_n

# Susținerea apropiaților și tribunele pustii din țară

Pe parcursul carierei sale de fotbalist David a jucat pentru echipele: Dacia 2, FC Veris și Speranța Nisporeni din Moldova, iar pe plan internațional acesta a evoluat pentru FK Atlantas din Lituania și PAS Lamia din Grecia, cu care a semnat în această vară un contract pentru 2 ani. „Diferența dintre fotbalul din Moldova și cel de peste hotarele țării este una destul de majoră. În Moldova sunt foarte mulți fotbaliști buni și talentați, dar pentru ca să obții succesul dorit trebuie să muncești mult. Orice rezultat se obține prin muncă. De asemenea, cultura fotbalului la noi în țară nu este atât de dezvoltată. De exemplu, la un meci de fotbal din Grecia se adună practic tot orașul pentru a susține echipa preferată. Din păcate la noi vedem destul de des tribunele sunt pustii”, povestește David.

david-andronic-a-fost-inclus-in-echipa-etapei-a-30-a-din-campionatul-lituaniei-mijlocasul-moldovean-este-prezent-in-premiera-in-aceasta-echipa-simbolica-1509822648

În același timp, tânărul zice că cel mai memorabil meci de până acum, dar și cel mai greu a fost meciul împotriva selecționatei Muntenegrului. Atunci Moldova a câștigat meciul datorită golului marcat de Dan Spătaru. Emoțiile din timpul, cât și după meci au rămas cele mai memorabile.

36239652_1325218724279081_5728003428030873600_n

# Echilibrul emoțional – succesul unui meci de fotbal

Înainte de orice meci fotbaliștii au emoții și David spune că aceste emoții într-o oarecare măsură vin ca să ajute să te concentrezi în timpul jocului. „Emoțiile sunt doar la început, după care intri în ritm și uiți de ele. Pentru ca să ai succes pe terenul de fotbal trebuie să înveți să menții un echilibru emoțional, doar atunci vei avea cel mai bun joc”, spune fotbalistul moldovean.

27138

„Tata și mama mă inspiră foarte mult, le sunt recunoscător pentru susținere și bunelul care m-a învățat tot ceea ce știu acum în fotbal. Este foarte important pentru un sportiv să fie susținut. De multe ori primesc mesaje de susținere de la cetățeni greci chiar dacă mă cunosc mai puțin”, ne zice mijlocașul echipei PAS Lamia.

36321816_1325217527612534_2888719398980288512_n

#Fotbalistul care ascultă Jazz

În afara antrenamentelor lui David îi place foarte mult să citească, să petreacă timpul cu prietenii sau să se antreneze în sala de forță. Ascultă muzică jazz sau un solo la chitară de Jimmy Hendrix, iar pe viitor acesta ar vrea să se învețe să cânte la chitară.

Pentru cei care vor  să practice fotbalul David vine cu câteva sfaturi: „Dacă vrei să obții rezultate, trebuie să muncești mult. Cei care vor să îmbrățișeze această profesie trebuie să se dedice în totalitate fotbalului și doar atunci vor ajunge acolo unde își doresc”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente