Lista festivalurilor care se vor organiza vara aceasta în Moldova. Vezi unde poți merge să te distrezi cu prietenii

ia-mania-holercani-2014-41

Pentru că vara e timpul să te odihnești și să mergi la diverse evenimente frumoase, echipa #diez a făcut o selecție de festivaluri care vor avea loc în acest sezon estival. Deși nu excludem că mai pot apărea inițiative de astfel de evenimente, noi ne-am străduit să includem în acest material majoritatea festivalurilor preconizate. Alege care din ele îți plac cel mai mult și distrează-te pe măsură.

#Strawberry day | Wine Cocktails, 10 iunie

Sunteți invitați la o nouă ediție Strawberry Day/Wine Cocktails care va avea loc pe 10 iunie, începând cu ora 11.00, la complexul turistic Château Vartely. Va fi o ediție excepțională, în care vinul va face mariaj cu căpșune delicioase pentru a crea cele mai elegante cocktailuri.

Oaspeții evenimentului vor beneficia de un pachet All Inclusive în baza căruia se vor delecta nelimitat de cocktailuri răcoritoare din vin și căpșune, carne și legume la grătar, deserturi și înghețată, excursie prin vinărie, poze memorabile și desigur căpșune din abundență. Atmosfera și voia buna va fi acompaniată de muzică live pe parcursul zilei.

Pentru cei mici și pici se vor organiza distracții împreună cu animatorul Capșoonel.

Prețul biletului este 460 de lei. Pentru copiii cu vârsta 7 – 16 ani, prețul biletului este 300 de lei. Pentru copiii până la 7 ani  intrarea este gratuită

BILETE pot fi procurate prin intermediul: iticket.md

Mai multe detalii vezi aici.

#Festivalului DescOperă, 15-17 iunie

descoperatMijlocul lui iunie aduce o doză de hrana spirituală. Iubitorii de artă lirică sunt așteptați în amfiteatrul natural al satului Butuceni din Orheiul Vechi, la o serie de concerte în aer liber, reunite în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului DescOperă, care se va desfășura între 15 și 17 iunie.  Programul celor trei seri de spectacole include cea mai faimoasă lucrare a compozitorului german Carl Orff – monumentala cantată scenică „Carmina Burana”, „Nabucco”, opera în patru acte de Giuseppe Verdi și cele mai cunoscute lucrări ale Regelui valsului – Johann Strauss. Concertele de muzică clasică vor fi combinate cu excursii la siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile localnicilor, care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și cu masterclass-uri culinare inedite, oferite de localnici. Informații suplimentare vezi AICI.

#Ziua Portului Popular, 24 iunie

portpopulare

 În ultima zi de duminică a lunii iunie în Moldova va fi marcată Ziua Portului Popular. Pe 24 iunie, la nivel național, vor fi desfășurate activități culturale care vor pune în valoare modelele regionale ale portului popular, bogăția ornamenticii și stilurilor diverse de broderie, semnificația mesajelor vechi incifrate în simbolurile care se regăsesc pe elementele costumului tradițional.

#Ia Mania, 8 iulie

ia-mania-Cea mai frumoasă piesă a portului popular – ia  – este vedeta festivalului „Ia Mania”, care va avea loc pe 8 iulie la Holercani, raionul Dubăsari. Vizitatorii sunt îndemnați să se inspire din sloganul „Îmbracă-te în IE și vino să te umpli de mândrie”, ca să creeze cea mai mare concentrație de bluze tradiționale românești pe metru pătrat. Ateliere de broderie, târg de meșteșugărit, concurs al tinerilor designeri, competiții gastronomice, defileu cu prezentarea colecțiilor de vară a producătorilor locali – toate vor întregi programul festivalului artelor născute din tradiții.

#XI-th Art-Labyrinth Summer Festival 2018, 23 iunie -1 iulie

African spiritFestivalul de vară Art Labyrinth este unul de artă și cultură alternativă – un eveniment anual, un portal spre o altă realitate, care are loc într-un mediu natural, în cele mai frumoase și pitorești locuri din Moldova. Oamenii vin aici după experiențe existențiale puternice – acesta fiind scopul și ideea de bază. Pentru ca aceste nouă zile să fie ceva mai mult decât doar “party” sau un remediu contra plictiselii, noi încercăm să implicăm participantul ca membru al procesului creativ, nu doar în rol de consumator. Art-Labyrinth 2018 se va desfășura în raionul Edineț în apropierea satului Fetești. Detalii găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

#Say Cheese Fest 2018, 16 iunie

ChessSărbătoarea cașcavalurilor și a brânzeturilor fabricate în Moldova revine în 2018 cu o nouă ediție în cadrul campaniei Drumul Laptelui. Producătorii locali de brânzeturi și cașcavaluri, sunt gata să-și etaleze produsele, celor mai fideli consumatori. Participarea la eveniment este absolut gratuită, dar locurile sunt limitate. Cei intersați se pot înregistra AICI.

#FOSFOR Electronic Music Festival 2018

FosforAceastă vară va fi cu adevărat explozivă! Festivalul de muzică electronică FOSFOR te aduce la următoarea limită extremă.Pe 30 iunie, pe malul drept al lacului Ghidighici 12 Dj vor mixa pe ritmurile celor mai tari piese ale acestui an. În comuna Vatra, în preajma GOA Territory, se va desfășura cel mai tare eveniment al acestei veri, care nu te va lăsa indiferent. FOSFOR va începe în data de 30 iunie, la ora 18:00 și va dura până la ora 6:00 dimineața. Mai multe informații găsești AICI.

#Festival Medieval 2018 Vatra

medievalPe 23 și 24 iunie Complexul Vatra devine o arenă a Luptelor Medievale. Vă așteaptă o atmosferă fascinantă a ”Evului Mediu”, creată de:
-Tabăra medievală cu diverse personaje
-Lupte ca-n filme, unul la unu, trei la trei, dar și între sute de războinici
-Turniruri internaționale de lupte medievale dar și de tragere cu arcul pentru copii și maturi
-Ritualul ”Nunții Domnești” cu cântece, dansuri și un ospăț medieval cum nu s-a mai pomenit. Mai multe detalii vezi AICI.

#Festivalul Tânărului Meșteșugar

Fetivalul mestesugarFestivalul Tânărului Meșteșugar revine! Tinerii artizani pasionați de crearea manuală a diverselor obiecte, modelarea lemnului sau metalului, olărit, coaserea portului popular, sunt îndemnați să aplice în calitate de participant la evenimentul din 10 iunie, aflat la a treia ediție. În acest an, pe lângă comercializarea propriilor produse, veți avea posibilitatea să implicați vizitatorii în ateliere de lucru specifice domeniului vostru. Dacă aveți între 14-35 de ani, locuiți în municipiul Chișinău și doriți să vă expuneți lucrările unei audiențe vaste, vă îndemnăm să aplicați până la 1 iunie. Mai multe informații vezi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#SUN DĂ-I FEST

Sun day fest

Cel mai energizant festival revine. SUN Dă-I Fest vă aşteaptă cu muzică bună alimentată de la energia soarelui, cu expoziţii de tehnologii de energie regenerabilă şi de inovaţii eco ale tinerilor. Târguri de meşteşugărit şi produse eco, jocuri interactive pentru copii şi maturi, experimente ştiinţifice, mâncare gustoasă şi bătură savuroasă – sunt câteva din ingredientele SUN Dă-I Fest. Ne vedem pe 10 iunie, 12.00-21.00, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt. Toate bune să se adune. Mai multe informații vezi AICI.

#Drumul Fructelor 2018. La cules caise

caise

Drumul Fructelor este o campanie socială de promovare a consumului de fructe autohtone de sezon, de susținere a producătorilor agricoli din Moldova și de încurajare a agroturismului local. Campania se află la al treilea an de activitate. Edițiile dedicate pomușoarelor sunt organizate în parteneriat cu proiectul AMIB, cu susținerea fundației HEKS Moldova. Deplasările organizate pe plantații sunt gratuite pentru toți și au scopul de a crea o punte de legătură directă între producători și consumatori. Pentru mai multe detalii accesează AICI.

#Festivalul Mierii și Căpșunilor

capsunwe

În acest an, Festivalul Mierii și Căpșunilor se va desfășura sub egida Preşedintelui țării, care consideră importantă susținerea producătorilor autohtoni și dezvoltarea turismului în țara noastră. Evenimentul, care este la cea de-a V ediție, se va desfășura tradițional, în satul Sadova, în data de 10 iunie, cu începere de la ora 10.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente