(foto, video) „Vreau să fie fericit”. Mesajele emoționante ale mamelor de la Centrul Maternal din Anenii Noi de Ziua Copilului

Kaufland_Aneni_013

Fericiți, energici și în siguranță, astfel se simt copiii împreună cu mamele lor la Centrul Maternal din Anenii Noi. Iar pentru încă un grad de bucurie, de 1 iunie, Ziua Copilului, echipa Kaufland a mers în vizită la ei.

„Am venit, astăzi, de 1 iunie, la Centrul Maternal din Anenii Noi, pentru că noi credem că fiecare copil are dreptul să se bucure de această sărbătoare. Iar acest centru este pentru mame și copii, care au trecut printr-o situație dificilă în viața lor și aici au șansă să-și revină într-un mod prietenos și cald. Le doresc copiilor din acest centru să găsească calea potrivită pentru ei și să devină fericiți și împliniți”, menționează Anna Katharina Scheidereiter, CSR Kaufland.

Chiar dacă greutățile le-au pus la încercare, mamele nu au cedat și primesc sprijinul necesar în cadrul Centrului Maternal. Instituția le oferă cazare, asistență psihologică şi consiliere pentru îngrijirea copiilor.

„Eu am o fiică, Alexandra, ea are un an și trei luni. Noi am venit aici de la Centrul Maternal din Hîncești, unde am locuit jumătate de an. Vreau să le mulțumesc celor care ne oferă ajutor. Îmi doresc foarte mult ca fetița mea să fie fericită”, zice Sofia Sinițina, beneficiară Centrul Maternal.

Vizita echipei Kaufland a reprezentat un strop de bucurie în contextul Zilei în care se sărbătorește copilăria. Atât micuții, cât și mamele lor au avut parte de cadouri utile: de la jucării la produse pentru îngrijire și igienă.

„Am ajuns aici din cauză că m-am îmbolnăvit foarte tare, nu puteam merge și nu puteam să am grijă de copil. Astfel, cei de la Centru mi-au propus ajutor și eu am acceptat. Sunt foarte mulțumită acestor oameni. Îi doresc copilului meu sănătate și să obțină ceea ce nu am reușit eu”, povestește Marina Remniova, beneficiară centrul maternal.
Centrul Maternal a fost proiectat și dotat conform necesităților specifice ale mamelor cu copii mici cu suportul financiar oferit de Kaufland în sumă de 60.000 euro. Proiectul a fost implementat de CCF/HHC Moldova, în colaborare cu autoritățile publice locale. Instituția a fost inaugurată și a devenit funcțională începând din martie 2018.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente