CEC a avut o întâlnire cu observatorii internaționali și reprezentanții misiunilor diplomatice, acreditați în Moldova. Ce au discutat

280710

Conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) și a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunilor diplomatice și observatorii internaționali acreditați pentru monitorizarea alegerilor locale noi, din data de 20 mai.

În cadrul întrevederii, au fost prezentate principalele activități, informații statistice și prevederile legale pentru organizarea scrutinului de duminică. Printre cele mai importante tematici abordate au fost: înregistrarea candidaților, listele de subscripție, listele electorale, contestațiile, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mass-media, finanțarea campaniei electorale, informarea alegătorilor și instruirea subiecților electorali. Evenimentul s-a încheiat cu o rundă de întrebări-răspunsuri, participanții manifestând un interes sporit față de viitoarele alegeri.

Președintele CEC a reiterat deschiderea CEC pentru dezvoltarea colaborării cu partenerii de dezvoltare, dând asigurări că organizația pe care o reprezintă rămâne și în continuare a fi o instituție deschisă și transparentă care depune toate eforturile necesare pentru organizarea unor alegeri libere și corecte, inclusiv crearea unui mediu prielnic pentru observarea și reflectarea alegerilor și crearea condițiilor necesare pentru participarea neîngrădită a cetățenilor la procesul electoral.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente