(video) Un preot din România a pierdut mănăstirea la cazino. Instituția va fi executată silit și va achita datoria în rate

manastirea-golia

Mănăstirea Golia din județul Iași va fi executată silit după ce fostul stareț a pierdut 50 000 de euro la cazino. Preotul a împrumutat acești bani în nume propriu după ce a parafat documentul cu ștampila mănăstirii.

În 2013, Vitalie, fostul stareţ al mănăstirii Golia, a împrumutat de la un angajat din primăria locală 50.000 de euro sub pretextul că are nevoie de bani pentru plata utilităţilor şi pentru lucrări de restaurare. De fapt, ar fi pierdut banii la jocuri de noroc. Şi cum nu i-a înapoiat la timp, creditorul i-a cerut stareţului dovada în scris că îi este dator. Stareţul a  semnat documentul şi l-a parafat cu ştampila Mănăstirii Golia. Iar apoi, cel care l-a finanţat pe şeful lăcaşului de cult a obţinut recuperarea datoriei în instanţă, scrie tvr.ro.

Reprezentanţii bisericii s-au înţeles cu creditorul să plătească în rate aproape 4.000 de euro pe lună până la stingerea debitului.

Deși nu a recunoscut niciodată, fostul stareț al Mănăstirii Golia ar fi avut patima jocurilor de noroc, de aici și nevoia de a împrumuta bani. Acesta a fost demis din funcție, iar acum slujește în altă arhiepiscopie.

Judecătorii au stabilit că mănăstirea Golia trebuie să plătească 51.500 de euro, adică datoria, dar și 1.000 de euro daune și cheltuieli de judecată. Funcționarul din Primăria Iaşi susţine că banii împrumutaţi proveneau de la fiul său, care lucrează în Austria.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente