În orașul natal al filosofului și economistului Karl Marx, Trier, a fost emisă o bancnotă de 0 euro cu chipul acestuia. Pe 5 mai se împlinesc 200 de ani de la nașterea sa. Această inițiativă a autorităților a devenit o atracție turistică.

Bancnotele se vând în tot orașul german, în special prin intermediul birourilor de turism locale și costă 3 euro. Până acum au fost comercializate 5.000 astfel de suveniruri și se speră că alte 15.000 vor ajunge în portofelele vizitatorilor și localnicilor, scrie digi24.ro.

Cu ocazia împlinirii celor 200 de ani de la nașterea filozofului, în oraș va fi ridicată și o nouă statuie a acestuia, cu o greutate de trei tone, din fonduri oferite de guvernul Chinei.

De asemenea, în oraș va fi ridicată o nouă statuie a lui Marx, cu o greutate de trei tone, din fonduri oferite de guvernul Chinei.

În operele sale, Karl Marx a argumentat că sistemul capitalist, la fel ca și sistemele socio-economice precedente, produce tensiuni interne care îl conduc la distrugere. Așa cum capitalismul a înlocuit feudalismul, capitalismul va fi înlocuit de comunism, o societate fără clase, susținea Marx.