(foto, video) Internetul moldovenesc dezbate aprins subiectul unirii cu România

unirea-crop
Foto: Elena Robu

Agitație mare pe rețelele de socializare din Chișinău, unde a început campania de informare cu privire la consultarea cetățenilor despre opinia lor față de unirea cu România. Clipul video care invită oamenii să participe la acest exercițiu sociologic are deja câteva zeci de mii de vizualizări, sute de distribuiri și zeci de comentarii.

Așa cum era de așteptat, lumea s-a împărțit în două tabere și își fac publică în comentarii opțiunea de vot la întrebarea „Ești Pro sau Contra unirii cu România?”. Disputele sunt prezente, fiecare tabără încercând să fie cât mai pregătită cu argumente.

Reprezentanții taberei PRO argumentează cu mesaje în care spun că Republica Moldova este pregătită să se întregească cu patria mamă și provoacă tabăra CONTRA să fie clară și să-și spună motivele întemeiate.

PENTRU 2 PENTRU 3 PENTRU

Nu se lasă intimidată nici tabăra CONTRA. Aceasta cotraatacă cu mesaje în care spun că trebuei să avem grijă de țara noastră și povestesc despre Moldova lui Ștefan cel Mare.

CONTRA 1 CONTRA 3

Printre oamenii care își expun gândurile dacă ar fi bine sau nu să se unească Republica Moldova cu România sunt și din cei care n-au decis care ar fi cea mai bună opțiune.

INDECISI 1

Care din aceste tabere va avea mai mulți respondenți în cadrul acestui studiu de teren din Chișinău în perioada 1-14 aprilie, vom putea urmări în timp real pe platforma www.decid.md.

Mai sunt câteva zile de discuții și dezbateri publice a subiectului legat de unirea cu România, iar toți cei interesați să-și expună părerea și argumentele pentru una din cele două opțiuni, sunt invitați pe pagina de facebook Decid.md. Discuțiile cele mai aprinse sunt în comentarii la spotul video aici și aici.

Vă reamintim, Centrul Social-Politic European a inițiat o consultăre publică fără precent în Republica Moldova. În prima fază a cercetării, fiecare cetățean din municipiul Chișinău va fi chestionat direct. Studiile își propun să măsoare nivelul de maturitate și sănătatea democrației din Republica Moldova, prin abordarea științifică și fără părtinire a unui subiect de interes public și insuficient analizat: unirea cu România

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente