(video) Tradiția continuă. De ziua compozitorului Eugen Doga, în troleibuze au răsunat compozițiile semnate de maestru

doga-4_89730400

La 1 martie 1937 s-a născut marele compozitor și muzician Eugen Doga. Deja este o tradiție, în fiecare, în această zi, Regia Transport Electric Chișinău vine cu o felicitare specială pentru maestru. Pe tot parcursul, în troleibuze, sunt difuzate compozițiile semnate de marele muzician, iar pasagerii au posibilitatea să-și delecteze auzul cu piesele lui.

Nici acest an nu a fost o excepție, astfel, persoanele care au urcat astăzi în troleibuz au avut posibilitatea să călătorească însoțiți de cele mai frumoase note muzicale.

Eugen Doga s-a născut în satul Mocra, RSSA Moldovenească, azi raionul Rîbnița, Republica Moldova. Drept recunoaștere a meritelor sale în domeniul componisticii, Eugen Doga a fost decorat cu înalte distincții de stat ale Republicii Moldova precum și ale URSS, inclusiv titlurile de Maestru Emerit al Artei din Moldova, Artist al Poporului din R.S.S.M. (1967), Artist al Poporului din U.R.S.S. (1987), laureat al Premiului „Boris Glăvan” al Comsomolului din Moldova, laureat al Premiului de Stat al R.S.S.M. (1980) și multe altele.

La data de 1 martie 2015, în oficiul poştal MD-2012 Chişinău este pusă în circulaţie seria de mărci poştale „Valsul din filmul Gingaşa şi tandra mea fiară. Capodoperă muzicală a secolului XX. Compozitor – Eugen Doga”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente