Liceul „Spiru Haret” din Capitală se bucură de un senat școlar activ, care de-a lungul anilor a organizat multe evenimente școlare și interșcolare, printre care deja renumitul concert anual Rock'n'Haret.

Am mers la ei ca să aflăm cum au reușit să ajungă un exemplu pentru alte senate, cum funcționează această structură în școala lor, de ce este atât de important să există un astfel de grup de elevi în fiecare școală și cât de multă libertate au în realizarea inițiativelor lor. Aflați mai jos cum își pun în practică inițiativele, cine are grijă de găsirea partenerilor pentru evenimentele pe care le creează și cum reușesc să aducă în fața administrației liceului necesitățile elevilor.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Creșterea rolului părinților și comunităților în guvernarea educației”, implementat de Institutul de Politici Publice și are drept scop creşterea rolului părinţilor, comunităţilor locale şi organizaţiilor societăţii civile în guvernanţa învăţământului general în vederea democratizării vieţii şcolare.