(video) Octavian Calmîc, despre tăierea panglicilor: „E un mod de a arăta că lucrurile se schimbă”

calmic

Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, spune că tăierile de panglici sunt doar o modalitate de a arăta că lucrurile se schimbă. Totodată, acesta sugerează că moldovenii sunt prea negativiști, iar o bună parte din probleme, inclusiv economice își au originea de la faptul că „nu se muncește calitativ”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii The Bean Bag Theory.

Calmîc a declarat inițial că statul prevede pentru anul următor mai multe investiții în construcția de drumuri. Întrebat dacă ar avea asta o legătură cu perioada electorală, și cu tăierile de panglici, Ministrul Economiei a ținut să precizeze că de fapt asta este ceva ce ar „combate stereotipurile”.

„Acesta este un mod de a demonstra că drumul s-a dat în exploatare și să arătăm oamenilor că lucurile se schimbă. Din păcate, oamenii nu vor să vadă că lucrurile se schimbă. Oamenii trăiesc cu stereotipe. Noi trebuie să dăm mai multe mesaje pozitive. Trebuie să fim optimiști. Eu sunt și asta mă ajută”, a mai punctat Calmîc.

Întrebat dacă „optimismul” ar aduce inclusiv și venituri mai mari, ținând cont de situația economică din țară, Calmîc a sugerat că problema stă în altă parte.

„Ca să avem salarii mai bune trebuie să muncim mai mult. Din păcate ne-am dezvățat să muncim”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente