(video) Unde-s tinerii. Primăria Mea – echipa care încearcă să facă Chișinăul mai responsabil și mai informat

DSC_5703

Primăria Mea este o plaformă comunitară al cărei scop primordial reprezintă asigurarea unui liant social dintre cetățeni și consilieri. Tinerii care activează în cadrul proiectului analizează ședințele primăriei și încearcă să le transpună pe înțelesul chișinăuienilor.

Platforma activează de mai bine de doi ani, timp în care consilierii au devenit mai receptivi, iar munca celor peste 30 de voluntari a început să dea roade.

„Credem că treptat problemele Chișinăului pot fi rezolvate dacă există o comunicare eficientă și transparentă între chișinăuieni și consilierii care îi reprezintă. Aleșii locali trebuie să consulte oamenii în legătură cu proiectele de interes public, iar oamenii să devină mai implicați și responsabili. Locuitorii orașului trebuie să-și facă cunoscută opinia cu privire la proiectele de decizii și să vadă cum votează consilierii, iar consilierii și primarul trebuie să răspundă la necesitățile chișinăuienilor”, menționează voluntarii platformei.

Primăria Mea a început să se bucure de vizibilitate, iar societatea apreciază munca tinerilor. Oamenii cer sfaturi de la tineri și au încrederea că vor primi răspunsuri care îi vor ajuta să-și soluționeze problemele.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente