(video) Unde-s tinerii. Cunoaște povestea a doi tineri care au explorat continentul american cu programul FLEX

collage

Programul FLEX vină să dezvolte punți de înțelegere și cooperare după cel de al II-lea Război Mondial. Numărul tinerilor care doresc să participe în cadrul programului este într-o continuă creștere, deoarece FLEX reprezintă una din oportunitățile care contribuie la dezvoltarea adolescenților prin cunoașterea unei culturi noi. Din moment ce revin, absolvenții acestui program încearcă să implementeze schimbări și acasă.

Alexandru Vlad Murzac este un tânăr care a încercat experiența unui an în state, acesta, deși plasat în Indiana, a reușit, împreună cu familia gazdă, să facă escapade în Chicago, Illinois și Washington DC. Elevul a obținut în acest răstimp scurt o adevărată lecție de viață, a participat la mai multe activități extracuriculare și a văzut cum funcționează statul american din interior.

O experiență frumoasă dincolo de ocean a avut și Dan Antoci, tânărul a participat la numeroase sărbători tradiționale, a făcut voluntariat, a apreciat atitudinea și implicarea profesorilor din școlile americane și a călătorit în mai multe state. Când ești departe de casă dorul se accentuează, acest lucru l-a determinat să creadă că nu e neapărat să mergi peste hotare pentru a te realiza.

Tinerii sunt siguri că din moment ce dorești mult să obții ceva, nu ai decât să perseverezi pentru a-ți atinge scopul, asta urmează să facă tinerii acasă.

 

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente