Reacțiile internauților la auzul știrii că se închide TorrentsMD: „Mulțumesc pentru toate prieteniile create”

tmdnicks
Foto: Max Pulber

Recent, creatorii TorrentsMD au anunțat că după aprope 12 de ani activitate, TMD își va înceta activitatea la 1 decembrie 2017. Motivul principal este pierderea interesului față de proiect a majorității membrilor fondatori și reorientarea spre alte idei. Acest anunț a creat un val de nostalgie printre internauți.

Iată câteva din mesaje:

„Pe 1 decembrie se închide activitatea TorrentsMD. Mai exact, se închide trackerul de torrente. Forumul va rămâne activ pe topicmd.com

Pentru mine TMD rămâne a fi site-ul care m-a ajutat să devin cel care sunt acum.

De fapt, activitatea de designer grafic şi experimentele cu Adobe After Effects au pornit anume de acolo… Iniţial ca un mod de manifestare a propriului eu…

Tot pe forumul TMD a fost creat logotipul DesignTutorials, în mai puţin de 3 ore de comunicare intensă între abonaţiii temei de grafică”

„RIP. Mulțumesc pentru efortul pe care l-ați depus timp de 12 ani, succes”

„RIP. Mersi pentru toate prieteniile create”

„Am făcut cunoștință cu oameni care mi-au devenit cei mai buni prieteni prin intermediul acestui site. Heart = broken. Sunt curios cum s-a întâmplat asta? Țin minte că în 2010-2011 în fiecare seară puteai vedea 2.500 utilizatori online. Ce s-a întâmplat pe parcurs?”

„Îmi pare foarte rău, demult am simțit că dispare Moldova, fugind toți peste hotare, dispare și tineretul care utiliza până acum foarte activ Cel mai bun site în MD, cu dispariția cerinței, dispare și necesitatea. Îmi pare foarte foarte rău. Mulțumesc foarte mult băieți pentru toată munca enormă depusă de voi. TMD 4ever”

„Mersi pentru toți acești ani, care m-au făcut să mă simt și eu viu în lumea virtuală.. doar aici cel mai des găseam răspunsuri la multe întrebări. Și mulțumesc pentru crearea topicmd.com, totuși comunitatea TMD era aici și datorită forumului. Dezvoltare ușoară în continuare, RIP TMD”

„Torrents.md e unul dintre cele mai mărețe lucruri făcute de moldoveni pentru moldoveni vreodată. Mă bucur, și mă mândresc c-am făcut parte la treaba asta.  Mulțumesc administrației și tuturor care au fost implicați în proiect”

„Postare de pe Facebook din 21 septembrie 2011:

5 ani în urmă.. pe la orele 15:00 exact în această zi.. venind de la şcoală nici nu mă gândeam că o să mă înregistrezi pe cea mai tare reţea de socializare din Republica Moldova.. iniţial nu socializam atât de mult.. iar apoi s-a adeverit să fie o parte din viaţa mea.. sau mai bine zis o parte din acţiunile care le fac în fiecare zi.. când odată s-au deconectat pentru o jumătate de an.. nu mai vedeam sens în internet.. m-am bucurat extrem de mult când „griveii” au început din nou să lucreze şi pe monitor a apărut linia albastră cu scris alb.. e vorba despre TMD.. acum 5 ani în urmă pentru prima dată l-am vizitat.. şi nu-mi pare rău că am cunoscut atâtea persoane extraordinare cât în rândul user-ilor, atât şi în rândul administraţiei.. BTW VIVA TMD!””

„Oameni pe care i-am cunoscut, oameni care mi-au dat sfaturi, oameni care pur si simplu îți ridicau dispoziția. Fosta mea iubire, aici ne-am găsit. Tin minte un caz că un băiat m-a oprit pe stradă și s-a salutat și mi-a spus că mă știe de pe tmd. Mulțumesc oamenilor care au depus eforturi timp de atâţia anii pentru a crea, dezvolta și menține tmd, pentru timpul lor liber și faptul că se consumau/cheltuiau pentru noi, oameni draguți”

„Aduc sincere mulțumiri tuturor care în mod direct sau indirect au contribuit la crearea, menținerea și dezvoltarea celui mai tare site din Republica Moldova. Sunt ferm convins de faptul că torrentsmd va rămîne una dintre cele mai plăcute amintiri pentru toți cei care l-au cunoscut”

„E foarte trist să realizezi că acest site care era inima Moldovei acum se închide. Erau timpuri când TMD făcea cea mai mare parte din traficul național. Mă simt așa parcă un prieten s-ar fi îmbolnăvit și i-au rămas 3 luni de trăit. Chiar nu se poate de făcut nimic ? Fără TMD vom pierde legătura cu țărișoara noastră. Mai ales când ești peste hotare intrai aici și te simțeai ca acasă. Mulțumesc pentru toate cele bune pe care le-ați făcut pe parcursul acestor 12 ani!”

„Cum rămâne cu vremurile în care întâlneai pe cineva necunoscut, şi în loc să-l întrebi cum îl cheamă, îl întrebai ce nick are pe torrents, atâtea nopţi nedormite petrecute pe forum, zeci de pagini de flood pe oră, meme-uri, sarcasm, una alta. Aici am întâlnit foarte mulţi oameni, cunoscuţi, prieteni foarte buni şi (ne)buni. E păcat, totuşi tmd va rămâne o amintire foarte frumoasă pentru mine”

„Ceea ce nu au reușit comuniștii a reușit timpul … Torrents.MD se închide”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente