Femei de succes din Republica Moldova care și-au făcut carieră peste hotarele țării (partea II)

collage

În articolul anterior, am relatat despre șapte femei care au reușit să se afirme și să obțină succes departe de hotarele țării de proveniență. Întru continuarea promovării istoriilor de succes, revenim cu partea a doua, îmbogățind lista celor care ne inspiră.

Anna Nicanorova

Photo Credit: alumnius.net
Photo Credit: alumnius.net

Anna Nicanorova și-a făcut studiile la Hogeschool van Utrecht și la The Whartoon Scool, unde a studiat intens tot ce ține de marketing și economie. În prezent ea este director Annalect Labs la The Wharton School.

Alexandra Marcenco

Photo Credit: missqueenportugal.com
Photo Credit: missqueenportugal.com

Datorită frumuseții sale, Alexandra a reușit în 2016 să obțină titlul de Miss Portugal, ceea ce a făcut-o renumită la nivel internațional.

Elena Semikina

Photo Credit: beautifulrus.com
Photo Credit: beautifulrus.com

Elena Semikina este câștigătoarea concursului Miss Universe Canada 2010. În 2008 a participat pentru prima dată la acest concurs, dar rezultatele, deși bune (Elena a ajuns în top 10 cele mai frumoase femei), nu au mulțumit-o, prin urmare tânăra nu a ezitat să-și mai încerce norocul, iar în 2010 a obținut titlul mult râvnit.

Patricia Copacinschi

Photo Credit: wikipedia
Photo Credit: wikipedia

Patricia este o violonistă moldo-austriacă. Ea vine dintr-o familie de muzicieni, ambii părinți făcând parte din ansamblul folcloric de stat din Moldova. A început să cânte la vioară la vârsta de șase ani. În 1989, împreună cu familia, Patricia a emigrat la Viena. Copacinschi a intrat la Universitatea de Muzică și Arte Plastice din Viena, la vârsta de 17 ani, unde a studiat compoziția muzicală și vioara. La vârsta de 21 de ani, ea a câștigat o bursă de studii la Berna, la Musikhochschule. În 2017, Patricia a câștigat Swiss Music Award 2017. Ea mai este deținătoarea a 15 premii internaționale.

Tali Ploskov

Tali_photo

Tali Ploskov este o politiciană israeliană. În prezent, este membra Knesset-ului pentru Kulanu. A fost aleasă în Consiliul municipal din Arad, a fost viceprimar în 2007, iar în 2010 a câștigat alegerile primăriei orașului, devenind prima femeie imigrantă sovietică care conducea o primărie. A fost realesă în 2014 cu 55% din voturi. Înainte de alegerile din 2015, s-a alăturat noului partid Kulanu și a fost plasată pe locul șase pe lista sa. Ea a fost aleasă în Knesset, deoarece partidul a câștigat zece locuri. Ploskov a obținut o diplomă în psihologie și este, de asemenea, vicepreședinta Knesset-ului.

Silvia Busuioc

Photo Credit: starnow.com
Photo Credit: starnow.com

Silvia Busuioc este o actriță și manechină originară din Republica Moldova, care în prezent activează în Italia, la Londra și la Hollywood. În 2007 a ​​absolvit International Cambridge School, în următoarele subiecte: Business, Economie, Limba și Literatura Engleză. În 2012 a absolvit Universitatea din Milano. În același an, a fost acceptată ca oaspete distins la Actors Studio la Hollywood. Cu aprobarea lui Martin Landau, director artistic al studiului, a fost invitată să-și continue studiile. În momentul de față Silvia lucrează în Italia, la Londra și la Hollywood, unde a continuat colaborarea cu Actors Studio.

Alexandra Bujilova

Photo Credit: wikipedia
Photo Credit: wikipedia

Alexandra Bujilova este arheolog și antropolog rus, directora Institutului de Cercetare și Muzeului de Antropologie, Universitatea de Stat din Moscova. MV Lomonosov, doctor în științe istorice, academiciană a Academiei de Științe din Rusia (2016).

Aici găsiți și partea I a acestui articol.

***

Acest articol a fost elaborat pe baza informației prezentate în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” de Denis Roșca. Menționăm că această carte include o colecție de peste 1.800 de biografii ale oamenilor născuți la noi sau cu rădăcini basarabene. Cartea poate fi procurată în librăriile „Cartea”, „Făt Frumos”, „Cartier”, „ABC”, „Pro-Noi”, „Librarius”. De asemenea, o mai găsiți pe www.bestseller.md și la autor, la prețul de 1.000 de lei.

Taguri: #Cartea de Aur
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente