O moldoveancă va conduce un proiect internațional pentru dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor

20375769_10154734217776863_2931297028032701516_n
Foto: Moldoveanca alături de Sir Richard Branson. PC: Facebook/Mariana Dahan

Moldoveanca Mariana Dahan, figură proeminentă în lumea identificării digitale, va conduce un proiect, World Identity Network, care are drept scop dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor. 

Obiectivul inițiativei globale este crearea unui sistem securizat de identificare personală, ce va folosi tehnologiile secolului.

Mariana Dahan a fost coordonator de programe și specialist senior în tehnologii de informare și comunicare la Banca Mondială. Moldoveanca este și fondatoare la Global Blockchain Business Council, organizație care implementează tehnologii blockchain – un mecanism care permite oricui să stocheze sau să transfere active, scrie unimedia.info.

Cariera Marianei Dahan, originară din Ungheni, Moldova, este una impresionantă. A făcut studii post universitare la Massachusets Institute of Technology – Sloan School of Management și doctorat la Paris II Assas University din Franța.

Inițiativa World Identity Network, lansată la un summit Blockchain, pe insula Necker a lui Sir Richard Branson, va fi condusă de Mariana Dahan. Publicația prnewswire.com scrie că Mariana Dahan a fost forța din spatele Identification for Development (Identificare pentru Dezvoltare) – un program global din cadrul Băncii Mondiale, pe care ea l-a inițiat.

Pe pagina sa de Facebook, Mariana Dahan a scris că abia așteaptă să lucreze alături de oamenii care vor contribui la progresul sistemelor digitale de identificare a persoanelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente