(foto, video) Vis american în pași de dans. Povestea Tatianei Verega, tânăra care și-a deschis un club de dans în SUA

colajdans
Foto: Facebook/Tatiana Verega

Mișcările ritmice, expresive, ale corpului său nu încetează să uimească publicul de peste ocean, acolo unde a ajuns să se realizeze în plan profesional departe de patria sa. Istoria Tatianei poate părea una desprinsă din povești, însă ascunde în spate multe ore de efort, căderi și eșecuri.

De la Codreanca, la propria trupă de dans în SUA

Dansează de la vârsta fragedă de 5 ani. Încă de atunci avea scopuri bine prestabilite în ceea ce privește ulterioara dezvoltare a carierei sale. Mica Tatiana știa că va deveni dansatoare profesionistă, iar mai mult, știa că urmează să își deschidă propriul studiou de dans, dat fiind faptul că e o fire ambițioasă și perseverentă, iar „visurile mereu devin realitate dacă crezi în asta!”, așa cum spune ea.

A început cu pași ritmați în sălile clubului de dans sportiv „Codreanca”, iar prima profesoară i-a fost Aliona Guzun. A urmat să-și dezvolte abilitățile la colectivul de dans „Miraj” îndrumată de Nadejda Țareova, iar la 16 ani și-a înființat propriul grup de dans unde a continuat să se antreneze împreună cu Oleg Verben aka Smile.

E dificil să te afirmi când statul în care te-ai născut nu îți oferă nici un sprijin, e dificil să te afirmi când ușile la care bați mereu sunt închise, și atunci ce rămâne să faci? Răspunsul Tatianei e simplu, rămâne doar să începi totul altundeva, deși e dificil și mereu întâlnești impedimente.

Photo Credit: Facebook/Tatiana Verega
Photo Credit: Facebook/Tatiana Verega

„Îmi iubesc patria, dar a fost foarte greu să-mi realizez visurile în Moldova. Republica noastră, mică cum este, e plină de oameni talentați. Din păcate statul, în loc de timp și resurse pentru persoanele talentate, are pregătite doar mii de motive și scuze. Treburile în SUA stau un pic altfel, pentru că aici ai o mulțime de oportunități, trebuie puțin curaj și dorință, și poți aduce la viață orice vis pe care îl ai.”

În 2012 se muta în Statele Unite. La început a avut parte de zile mai grele, pentru că nimeni nu te așteaptă cu brațele larg deschise:. „Nu e ușor să deschizi o școală de dans în State mai ales când nu cunoști engleza și ești doar vag inițiată în ceea ce ține de regulile limbii, dar după câte am menționat, nimic nu e imposibil. Am întâlnit multe greutăți, dar am învățat să le iubesc, întrucât doar așa am început să lucrez mai mult asupra scopurilor mele.”

„Nu sunt doar o dansatoare profesionistă, sunt antreprenoare în primul rând”

La doar un an de acomodare la viața de peste ocean, Tatiana își deschidea propriul studiou de dans, acolo unde le oferă lecții copiilor ce vor să învețe să danseze. „Este lucrul meu preferat, investesc timp și efort în ceva ce cred că mă va ajuta să învăț foarte multe în viață”, povestește Tatiana. „Un studiou propriu de dans este o afacere bună, și dacă iubești cu adevărat acest domeniu, atunci merită s-o faci, chiar dacă înseamnă foarte mult lucru, răbdare și tărie de caracter.”

Photo Credit: Facebook/Tatiana Verega
Photo Credit: Facebook/Tatiana Verega

„Am decis să deschid școala de dans pentru că în primul rând e un lucru pe care îl fac perfect”, spune Tatiana, menționând că se descurcă de minune în ceea ce privește administrarea unei afaceri, iar mai mult, este capabilă să învețe copiii orice stil de dans își doresc. Îi plac micuții și primește plăcere de la faptul că le poate da ore, că le poate influența într-un fel personalitatea, determinându-i să fie mai extrovertiți și mai activi nu doar în plan fizic, ci și în cel psihologic. „Antrenez copii de la 4 anișori, dar în materie de dans nu contează câți ani ai, contează doar dorința și perseverența de care dai dovadă. Astfel, am elevi de orice categorie de vârstă. Stilul principal de dans pe care-l abordez este Hip-Hop-ul, care face parte din „Breaking, Popping, Locking, House…etc”, iar pe lângă Hip-Hop desfășor antrenamente și pentru Fitness sau Ballroom.”

Tatiana este singura antrenoare din clubul înființat de ea, dar deseori își invită prietenii, care sunt dansatori profesioniști în Los Angeles, pentru a oferi master classuri discipolilor săi. Ea mai spune că obișnuiește să colaboreze și cu alte școli din diferite state.

Photo Credit: Facebook/Tatiana Verega
Photo Credit: Facebook/Tatiana Verega

Locul III la cea mai faimoasă competiție de Hip-Hop

Lumea dansului i-a oferit multe clipe frumoase care au venit să suprapună zilele întregi de repetiții, oboseală, dar și istovire fizică. Își amintește cu zâmbet de momentele când se afla în studiou câte 10-12 ore pe zi, pentru că urma să evolueze pe cele mai mari scene din întreaga lume. Nu are regrete față de trecut, iubește și acceptă cu drag provocările.

„Am avut multe experiențe frumoase în cariera mea de dans. Ultima din ele a fost pe 13 mai, 2017, când echipa mea de dans s-a plasat pe locul III la cea mai vestită competiție de Hip-Hop- „WORLD OF DANCE”. Totul e simplu, mai spune tânăra: „Succesul nostru nu depinde decât de noi, iar atâta timp cât există o motivație internă, eșecurile sunt percepute drept impedimente mici în calea unor victorii mărețe”.

Photo Credit: Facebook/Tatiana Verega
Photo Credit: Facebook/Tatiana Verega

Printre realizările importante în cariera Tatianei se numără participarea la Super Bowl, care este una dintre cela mai prestigioase competiții nu doar în SUA, dar și în Europa. Finala acestei competiții este clasată drept cel mai vizionat show din lume cu peste 110 milioane de telespectatori. Din aproximativ 700-800 de dansatori profesioniști, au fost aleși doar 80. „Am fost angajată ca dansatoare profesionistă pentru campionii jucători și celebrități ca Lil Wayne, Chris Brown, John Legend, Bruno Mars, Lady Gaga. De ce m-au selectat? Nu sunt sigură, dar cred că au apreciat profesionalismul de care dau dovadă. A fost cu adevărat o experiență de neuitat și până astăzi nu îmi vine să cred că am participat la Super Bowl.”

Tânăra ne spune că nici nu se gândește să se oprească la realizările de până acum: „Dansul este meseria mea 100%. Niciodată nu voi înceta să dansez și să creez!”. Deși are în spate colaborări cu numeroase personalități din industria dansului și a muzicii de peste ocean, tânăra specifică că totul abia începe. „La moment lucrez asupra unui concept foarte important. Unicul lucru pe care-l pot spune este că va fi interesant, în rest aș vrea să rămână secret, prefer detaliile să apară împreună cu rezultatele.”

Nu este destul să ai o condiție fizică bună

Pentru Tatiana, dansul este ceva mai mult decât niște mișcări ritmate sub undele melodice, nu există o zi în care ea să nu-l practice. „Dansul comunică totul pentru mine și nu-mi imaginez ce aș face dacă aș înceta într-o bună zi. Oamenii care fac parte din această lume leagă o conexiune unică”, menționează tânăra.

Dansatoarea vine cu un mesaj și pentru cei care doresc să obțină succese în acest domeniu: „Niciodată nu aștepta ca cineva să facă ceva pentru tine. Urmează-ți planul și scopul propus. Dacă într-adevăr dansul este meseria ta, atunci nu înceta să lucrezi și să te perfecționezi, pentru că într-o zi cineva, undeva, va aprecia talentul pe care îl ai. Nu este destul să ai o condiție fizică bună, e nevoie de tărie pentru a continua să creezi chiar și în momentele grele în viață, pentru că ele nu sunt puține, și atunci când simți că nu mai dorești, sau nu mai poți, sau atunci când nimeni nu crede în tine, nu trebuie să lași mâinile în jos pentru că „nimic nu ar trebui să fie ușor”.

Valeria Batereanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente