Începând cu iunie 2017, în Moldova se vor importa oficial mașini electrice

Renault-ZOE-3_Easy-Resize.com_-1024×683
Foto: autoblog.md

Renault Moldova va fi primul distribuitor de automobile din țara noastră, care, începând cu luna iunie, va propune clienților săi oficial automobile electrice. În prezent showroom-ul Renault este amenajat pentru a găzdui zona de mașini electrice, iar data exactă când va fi inaugurată noua zonă va fi anunțată în câteva zile.

Potrivit reprezentanților companiei, foarte curând doar în showroom-ul Renault vor putea fi găsite automobile full electrice. În prezent, în showroom este amenajată o zonă dedicată mașinilor electrice în care clienții vor avea ocazia să le cunoască mai bine, scrie autoblog.md

În fața showroom-ului se va găsi și o stație de încărcare cu energie a bateriilor electrice montată în preajma unei zone dedicată acestor automobile. Tot aici va putea fi găsită și prima mașină electrică de teste.

Aceste automobile vor putea fi deservite tehnic în cadrul service centrului Renault Moldova, specialiștii căruia au fost deja instruiți pentru a putea oferi mentenanța necesară acestor modele.

Compania auto  va pune accent pe modelul full electric ZOE. Acesta are un motor electric de 88 de cai putere ce dezvoltă 220 Nm. Bateria acestuia poate fi încărcată în 9 ore de la wallbox-ul de 16 amperi, într-o oră de la priza de 32 amperi și în doar 30 de minute de la priza de 64 de amperi. Ulterior va exista un propulsor ce produce 92 de cai putere.

Bateria mașinii va intra în costul mașinii și nu se va oferi în chirie așa cum se obișnuiește pe acest model în Europa. Distanța maximă ce poate fi parcursă cu un Renault ZOE este de până la 400 kilometri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente