Rutele permanente de zbor Chișinău-Dubai ar putea fi reluate în curând

_0001s_0004_Aircraft-exterior28_tcm8-13357_w710
Foto: fludubai.com

Emiratele Arabe Unite și Republica Moldova urmează să-și extindă relațiile în domeniul aviației civile, iar unul dintre obiectivele stabilite este reluarea rutelor permanente de zbor pe itinerarul Chișinău-Dubai. Aceste subiecte au fost discutate în cadrul unei vizite efectuate de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în EAU, acolo unde acesta a avut o întrevedere cu conducerea Autorității naționale pentru aviația civilă din EAU și Companiei Fly Dubai.

Omar bin Ghaleb, vicedirectorul general al Autorității naționale pentru aviația civilă din EAU a menționat că după discuțiile miniștrilor economiei al Republicii Moldova și EAU, care au avut loc la Chișinău în luna februarie, cele două entități naționale au examinat posibilitatea reluării rutelor directe. Următoarea rundă de negocieri este preconizată pentru 26 aprilie curent, la Abu Dhabi și există toate premisele pentru reluarea rutelor permanente către sfârșitul anului 2017.

La rândul său, conducerea Fly Dubai a comunicat că va face un studiu de fezabilitate privind sustenabilitatea economică a reluării zborurilor către Republica Moldova, în acest scop fiind planificate pentru perioada imediat următoare vizitele conducerii și experților întreprinderii pentru familiarizare cu situația la fața locului. În cadrul dialogului, Hamad Obaidalla, directorul comercial al companiei Fly Dubai a rugat ca partea moldovenească să examineze posibilitatea oferirii unor facilități la sol în Aeroportul Internațional Chișinău, lucru care ar permite evitarea unor costuri la etapa inițială a proiectului.

Reprezentanții celor două entități emirateze au apreciat decizia autorităților din Republica Moldova privind eliminarea regimului de vize pentru cetățenii unor state, inclusiv EAU, fapt care va contribui, în opinia lor, la majorarea fluxului de pasageri între cele două state.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente