Îți dorești să lansezi o afacere creativă? Urmează un curs online gratuit despre cum să-ți gestionezi eficient bugetul

J7YRJBKV9D

Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic a lansat încă două cursuri online gratuite pentru toți cei interesați de domeniul cultural și de inițierea unui proiect în domeniul industriei creative, pe lângă primele cinci despre care vă povesteam anterior. Este vorba despre Cursul de finanțe pentru organizațiile creative și Cursul online de marketing.

Cele două cursuri au scopul de a le oferi antreprenorilor din domeniul culturii cunoștințele necesare pentru întreținerea afacerii din punct de vedere financiar, dar și promovarea ei pentru atragerea unui număr cât mai mare de susținători. În acest articol vă explicăm în detalii în ce constă Cursul de finanțe pentru organizațiile creative.

Acest curs intensiv va ajuta managerii din domeniul culturii să elaboreze un buget structurat și realist pentru proiectele naționale și internaționale. Pe durata cursului o veți avea ca mentor pe Sarah Telvell, care este specializată în strategiile pentru industriile culturale și creative și oferă consultanţă organizaţiilor din Marea Britanie. În acest curs, ea își va împărtăși experiența, vă va spune despre toate etapele bugetării, prezentând, de asemenea, propriile progrese și modele de finanțare. Durata cursului este de 30 de minute, iar după un scurt test, veți primi un certificat al Programului de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic.

Lecția 1. Ce trebuie să știți înainte de a începe

Lecția începe cu un video în care Sarah vă explică cum să vă setați obiectivele, cifra aproximativă cu care trebuie să lucrați pentru proiectul vostru și cum să vă plănuiți calendarul proiectului respectiv. Informația o găsiți și în format scris pentru a o sintetiza mai bine după prelegerea video.

Lecția 2. Pregătirea unui buget

La această etapă veți înțelege mai bine ce înseamnă un buget și cum acesta trebuie planificat corect, astfel încât atingerea succesului să nu devină o problemă pentru proiectul vostru.

Lecția 3. Perfecționarea unui buget

Pregătirea unui buget nu este suficientă, iar orice buget are nevoie și de o perfecționare. Sarah vă va explica în cadrul acestei lecții cum să estimați mai exact costurile și să știți unde pot fi necesare cheltuieli neprevăzute, cum să obțineți oferte de preț și să vă gestionați venitul.

Lecția 4. Transformarea unui buget într-un flux de numerar

Lecția ne convinge încă o dată despre cât de importantă este planificarea bugetului, pentru ca proiectul să evite un eventual deficit. Aici veți afla pașii necesari de parcurs pentru transformarea unui buget într-un flux de numerar, dar și cum să procedați în cazurile în care proiectul vostru ajunge la un moment în care costurile suportate depășesc venitul.

Lecția 5. Gestionarea finanțelor unui proiect în derulare

După ce bugetul a fost aprobat și proiectul a fost finanțat, următoarea provocare este gestionarea venitului și a costului și adaptarea la orice circumstanțe neașteptate sau surprize care pot apărea în timpul executării. Un pas important la această etapă este să învățați cum să evitați în mod politicos invitațiile la corupție.

Lecția 6. Raportarea finanțelor unui proiect

Raportarea ar trebui să fie cea mai simplă etapă, odată ce ați învățat procesele descrise mai sus. Cu toate acestea, există mai multe elemente de care aveți nevoie pentru a raporta finanțele proiectului în mod eficient, exact și la timp, pe care Sarah vi le explică detaliat.

La finalul lecțiilor teoretice, vă sunt prezentate câteva studii de caz, din exemplul cărora veți trage concluzii relevante asupra informației învățate. Pentru studierea mai aprofundată a acestui subiect, cursul cuprinde și o listă cu linkuri utile către articole sau cărți din domeniu. Următorul pas este cel al testului, iar dacă răspundenți corect la 10 întrebări din 12, reușiți să primiți un certificat.

Aflați aici detalii despre pașii de urmare a unui curs până la primirea certificatului. Într-un articol anterior puteți vedea întreaga listă de cursuri oferite de Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic.

***

„Articolul a fost produs în cooperare cu  Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018 – culturepartnership.eu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente