(foto) Situaţia în Chișinău ca urmare a condițiilor meteo. Șoferii sunt rugați să evite câteva străzi

img-1
Foto: chisinau.md

Primăria Chişinău informează că la această oră circulația rutieră pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 251 troleibuze și 106 autobuze.

Potrivit Primăriei, drumarii din capitală și-au început intervenția la ora 5.45 cu 21 de autospeciale, care împrăștie material antiderapant. Muncitorii lucrează, prioritar, pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii.

Drumarii fac apel către conducătorii auto pentru a ocoli străzile în pantă, în special str. Ganea, str. Timiș, str. Poștei, str. Vadul lui Vodă, str. Paris, str. Căușeni și stradela Uzinelor.

De asemenea, automobiliștii sunt chemați să circule cu prudență pe străzi, pentru a permite autospecialelor să curețe carosabilul în timp util.

La rândul lor, angajații Regiei Locative lucrează de la ora 8.00 cu 13 unități HACO, care stropesc trotuarele cu antiderapant lichid. De asemenea, de la ora 06.00, 400 de măturători au ieșit la curățat zăpada de la intrările în scări, platourile de gunoi, trotuare și trecerile pietonale.

Serviciile municipale de profil îndeamnă conducătorii auto să evite parcarea automobilelor pe marginea străzilor, precum și la intrările în curțile de bloc pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire.

În context, municipalitatea a solicitat serviciilor să intervină la curățarea drumurilor conform priorităților stabilite, astfel ca toate străzile să fie practicabile. În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul actualelor condiții de circulație, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

4

5

1

2

3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente