MAEIE verifică dacă sunt și cetățeni moldoveni afectați în actul terorist de la Istanbul

atac-terorist
Foto: cnn.com

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc în noaptea de pe 31 decembrie 2016 spre 1 ianuarie 2017, la Istanbul, Turcia, soldat cu 39 de morți și 69 de răniți.

Ministerul își exprimă solidaritatea cu autoritățile Turciei, regretul profund pentru pierderile de vieți omenești, compasiunea faţă de familiile îndurerate.

Ministerul reiterează angajamentul ferm al Republicii Moldova în combaterea tuturor formelor de terorism și reafirmă necesitatea conjugării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea acestora.

Reprezentanţii misiunilor diplomatice a Republicii Moldova la Ankara si Istanbul au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectați și cetăţeni moldoveni.

Amintim că, cel puțin 39 de persoane au fost ucise și alte 65 au fost rănite după ce un atacator a deschis focul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club celebru de noapte din Istanbul, Reina. Printre aceștia se numără 16 străini.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente