(foto, video) Atentat terorist în Turcia! Cel puțin 39 de morți, dintre care 16 străini, la un club de noapte din Istanbul

Foto: AFP

Cel puțin 35 de persoane au fost ucise și 40 au fost rănite după ce un atacator a deschis focul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club celebru de noapte din Istanbul, Reina, a declarat, duminică dimineața, guvernatorul orașului, Vasip Sahin, transmit Reuters.

(Update 14:40) Cetățeni din mai multe țări arabe se numără printre cei 39 de morți în atacul comis de un bărbat înarmat într-un club de noapte din Istanbul în timpul celebrării Anului Nou. Autorul atacului este în continuare căutat de autoritățile turce.

„Căutările pentru găsirea teroristului sunt în curs. Sper că va fi capturat curând”, a indicat duminică dimineață ministrul turc de interne Süleyman Soylu, vorbind de un ‘atac terorist’.

(Update 9:20) La această oraă, numărul morților a ajuns la 39, dintre care 16 străini, și 69 de răniți în atacul de la Istanbul. Autorul este dat în căutare. Declarația a fost făcută de către ministrul turc Süleyman Soylu.

turcia

Atacul a provocat de asemenea rănirea a 69 de persoane, dintre care patru sunt în stare gravă, conform aceleiași surse.

Martorii au povestit că au auzit atacatorii strigând ceva în arabă, potrivit agenției de presă Dogan, care precizează că între 700 și 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.

161231210519-14-istanbul-nightclub-attack-0101-overlay-tease

reina

Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanțele trase de un agresor deghizat în Moș Crăciun.

Atacatorul a împușcat un ofițer de poliție și un civil înainte de a intra în clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul și a deschide focul în clădire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relevă Reuters.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente