Dosarul alimentelor alterate: Patru persoane au primit arest de 30 de zile. Iată și ce funcții au

collage

Patru persoane, reținute în dosarul licitațiilor trucate în educație, au fost aduse în această seară la Judecătoria Buiucani unde s-a examinat demersul procurorilor anticorupție privind arestarea preventivă a acestora pe un termen de 30 de zile.

Câte 30 de zile de arest au primit:
1. Directorul companiei care livra pește alterat, Ghenadie Nicorici;
2. Juristul de la DETS Botanica, Svetlana Balean;
3. Șefa DETS Centru;
4. Administratorul unei firme implicate în schema licitațiilor trucate.

Persoanele condamnate își vor aștepta sentința în Penitenciarul 13 din Chișinău. Demersurile în privința celorlalți învinuiți vor fi examinate mâine. Judecătorul care a examinat cazurile este Ghenadie Pavliuc.

Sâmbătă dimineață la ora 9.45, la Judecătoria Buiucani, vor avea loc ședințele în care se vor examina demersurile procurorilor privind arestarea a încă 13 persoane din dosarul licitațiilor trucate în Educație.

Reamintim că, o parte din bănuiţi şi-au recunoscut vina şi au dat declaraţii în privinţa altor persoane. Centrul Naţional Anticorupţie precizează că ieri una dintre persoane a plecat acasă, urmând să fie cercetată penal în stare de libertate, motivul eliberării fiind încheierea acordului de recunoaştere şi darea de depoziţii care au condus la reţinerea a încă două persoane, în seara zilei de ieri. După cum am comunicat, este vorba despre şeful şi şeful-adjunct al Direcţiei educaţie din sectorul Râşcani al Capitalei.

Totodată, procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17 pentru. Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei de către bănuiţi, colaborarea cu urmărirea penală şi oferirea declaraţiilor care indică la alţi suspecţi, dar şi faptul că două dintre reţinute au copii minori de vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi sunt singurii întreţinători.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente