(video) Unde-s tinerii. Povestea restaurării cinematografului de la Buiucani spusă de inițiatorul ideii, Nicolai Kirnev

nicolaik

E posibil să mai fi auzit pe #diez despre povestea cinematografului de la Buiucani. De la idee și pe tot parcursul dezvoltării proiectului, am fost lângă Nicolai Kirnev la toate etapele de dezvoltare a ideii sale și am încercat să vă facem cunoscută problema. V-am încurajat să-l susțineți, v-am invitat la prima proiecție de film, la a doua și la restul care au urmat, iar acum vă facem cunoștință cu cel datorită căruia pe locul vechiului cinematograf de vară va răsări anul viitor un spațiu frumos amenajat, potrivit pentru organizarea proiecțiilor de film.

Ideea de restaurare a acestui cinematograf i-a apărut lui Nicolai în 2011. În 2013 trimitea o scrisoare către Primăria Municipală, dar a fost redirecționat la Pretura Buiucani. Atunci reprezentanții Preturii au răspuns că nu au surse financiare, iar bugetul pentru 2013 fusese deja aprobat. După câteva încercări similare, tânărul s-a oprit din a mai face ceva până în 2015. Participând la un concurs de granturi, Nicolae a câștigat 7.000 de euro de la Fundația Cultural Europeană pentru restaurarea acestui cinematograf. Încă de la început autoritățile i-au pus piedici în realizarea scopului său. Cu toate acestea, Nicolai a continuat să lupte pentru ideea lui, iar în vara anului 2016, după o curățenie generală a suprafeței cinematografului, a început să proiecteze primele filme.

Pentru implementarea grantului câștigat, Nicolai mai are de parcurs câteva etape birocratice, dar speră ca în primăvara anului viitor să poată invita deja oamenii la un cinematograf restaurat.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente