Dezbateri electorale între Dodon și Lupu. Integrarea europeană vs Federalizarea

Foto: ipn.md

Continuarea și accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova este singura şansă pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de candidatul PDM la funcția de președinte, Marian Lupu, în cadrul unei emisiuni difuzată vineri seara la RTR Moldova, unde l-a avut drept oponent pe principalul său contracandidat la prezidențiale, Igor Dodon.

Potrivit lui Marian Lupu, anume necesitatea continuării reformelor pro-europene l-au determinat să candideze la funcţia de preşedinte. Candidatul PDM  a declarat că în această privinţă nu va merge niciodată la vreun compromis. Iar a doua temă, care în opinia sa, nu poate fi supusă discuţiilor este cea privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. În acest sens, el a făcut referire la programul lui Igor Dodon care propune federalizarea Republicii Moldova, scrie ipn.md.

„Nu voi face niciun compromis în privinţa suveranităţii, integrităţii teritoriale şi unităţii Republicii Moldova. Sunt tendinţe,declaraţii şi intenţii serioase în acest sens”, a menţionat el.
Pe de altă parte, Igor Dodon a declarat că va merge pe calea federalizării, chiar dacă sunt mai multe critici în acest sens.

Referindu-se la primele decrete pe care le vor semna cei doi candidaţi dacă vor ajunge în funcţia de şef al statului, Igor Dodon a reiterat că va semna un document privind interzicerea unioniştilor şi interzicerea Istoriei Românilor, chiar dacă a recunoscut că şeful statului nu are asemenea prerogative.

În același timp, Marian Lupu a menţionat că dacă va ajunge în fotoliul de președinte, în primul rând va semna şi promulga cele mai stringente acte, după care va crea o comisie internaţională care va monitoriza procesul de reformare a justiţiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente