(video) Miss Earth Moldova 2016 ne îndeamnă să ne salvăm planeta prin exemplul propriu

1
Foto: Facebook/s Earth Moldova 2016

Tatiana Ovcinikova, tânăra de 18 ani de la Chișinău, este cea care ne va reprezenta țara în cadrul competiției internaționale „Miss Earth 2016” în Filipine, pe 29 octombrie. În filmulețul de prezentare, aceasta a vorbit lumii de ce crede că este demnă de acest titlu și cum poate contribui la îmbunătățirea mediului ambiant în țara sa de origine.

În cadrul competiției, de data aceasta tinerele trebuie să facă o demonstrație lumii despre cum pot face o schimbare – „Empowered to make a Change”. Pornind de la acest mesaj, Tatiana a ținut să caracterizeze mai întâi țara sa. Ea spune că este foarte mândră că reprezintă Moldova la acest concurs internațional. Aceasta menționează că pe lângă faptul că Moldova este cunoscută ca cea mai săracă țară din Europa, ea mai este și o țară frumoasă, cu o istorie faimoasă, o cultură fascinantă și pământuri fertile. O atenție deosebită i-a acordat vinului. Aceasta a menționat că el a devenit simbol al culturii noastre, al purității și al calității, iar tradițiile noastre sunt recunoscute în lumea întreagă.

„Orașul în care m-am născut – Chișinău, este unul plin de parcuri. În acest oraș mă trezesc în fiecare dimineață convinsă că pot inspira oamenii să facă o schimbare spre bine, dacă vor încerca”, spune ea. Astfel, Tatiana Ovcinikova spune că a crescut într-un orfelinat și și-a petrecut copilăria având copacii prieteni și imaginându-și că pădurea este o „Casă a copilăriei”, unde mereu poți găsi pacea și liniștea.

După exemplul propriu tânăra face referire la problemele ecologice ale Moldovei: consumul excesiv de energie electrică și poluarea râurilor. Tatiana ne spune că fiecare dintre noi am putea ajuta la soluționarea acestora dacă am reduce; recicla; refolosi; respecta; regândi cantitățile de resurse pe care le folosim. „Planeta noastră a suferit suficient, e timpul să privim în jur și să o salvăm”, ne îndeamnă Tatiana în încheierea mesajului.

În 2016, competiția internațională Miss Earth se desfășoară la cea de-a 16-a ediție, în Filipine, pe data de 29 octombrie. Pentru acest titlu vor concura 74 de participante.

Puteți urmări mai jos în întregime filmulețul de prezentare al Tatianei Ovcinikova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente