Portretele Femeilor Puternice. Expoziție și discuții despre participarea civilă a tinerilor femei din Moldova

collage
Foto: Colaj #diez

Pe 28 iulie, la ora 18:30, va avea loc inaugurarea expoziției mobile în Biblioteca Municipală P.B. Hașdeu, bd. Ștefan cel Mare, care va fi însoțită de o discuție, ce va face lumină din diferite puncte de vedere asupra prognozelor și viziunilor privind participarea civilă a tinerelor femei din Republica Moldova.

Expoziția poate fi vizitată în timpul orelor de program a bibliotecii până pe data de 28.08.2016 și apoi ea va fi expusă în alte locuri publice, pentru a atrage atenția a unui număr cât mai mare de oameni asupra acestei teme.

Această expoziție mobilă este rezultatul cooperării dintre Serviciul de Schimb Academic German (DAAD) în Republica Moldova, oficiul Fundației Konrad Adenauer din Chișinău și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“.

 

13620791_1742854382629605_7862135385729065933_n

 

Studenții programului de masterat „Didactica limbii germane şi strategii de comunicare“ și-au pus întrebarea, ce probleme întâmpină femeile din Moldova în viața lor profesională și personală. Studenții au avut sarcina să identifice o activistă în domeniul societății civile și să discute cu ea despre viața și angajamentul ei. Portretele rezultate oferă o perspectivă asupra biografiilor și activităților tinerelor femei.

Fie că este jurnalistă, activistă în domeniul protecției mediului sau o entuziastă în domeniul IT, fiecare dintre ele este caracterizată prin putere și aservitate, care îi asigură succes nu doar pe plan profesional, dar și în societatea civilă.

Prin intermediul acestei expoziții am intenționat să scoatem în evidență personalitățile activistelor nu prin feminitatea acestora, ci prin meritele lor. În acest proces, a fost important să punem accentul pe tânăra generație, fiindcă o societate are nevoie de participarea tineretului pentru a produce schimbări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente