(foto) Cum arată stațiile de așteptare de la Costești pictate de către Alexei Luca

luca5
Foto: Stația nr. 2 Photo Credit: Alexei Luca

Stațiile de așteptare din satul Costești, Ialoveni, prind culoare datorită inițiativei unor tineri. Astfel, grupul de inițiativă „Colibri” împreună cu voluntarii și pictorul Luca Alexei, aproape termină implementarea proiectului „Expresie: Satul meu – culoare pentru suflet”.

Pe prima sta­ție de aștep­tare din centrul satului Costești a fost pic­tată o compoziție grafică cu floarea soarelui în stilul lui Van Gogh. Timp de o zi, tinerii au reuşit să schimbe aspectul staţiei care la început, era într-o stare deplorabilă din cauza afișelor informative lipite pe pereții stației.

Stația nr. 1
Stația nr. 1 Photo Credit: Alexei Luca

Pe întreaga perioadă a lunii aprilie, echipa de inițiativă a pictat 5 din cele 6 stații din satul Costești. Ideea a fost preluată de la locuitorii orașului Ialoveni, unde în toamna anului 2015 au fost pictate toate stațiile de autobuz din oraș.

Stația nr. 2 Photo Credit: Alexei Luca
Stația nr. 2 Photo Credit: Alexei Luca

 

Stația nr. 3 Photo Credit: Alexei Luca
Stația nr. 3 Photo Credit: Alexei Luca

 

Stația nr. 4 Photo Credit: Alexei Luca
Stația nr. 4 Photo Credit: Alexei Luca

 

Stația nr. 5 Photo Credit: Alexei Luca
Stația nr. 5 Photo Credit: Alexei Luca

Proiectul este realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri desfăşurat cu suportul financiar oferit de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale și Primăria Costești.

 

Pictorul Alexei Luca Photo Credit: Costesti.md
Pictorul Alexei Luca Photo Credit: Costesti.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente