Edusoft Hackathon – Ei sunt câştigătorii primului hackathon de aplicații matematice din Moldova

edusoftcollage
Foto: Echipele câștigătoare de la Edusoft 2015

După cinci săptămâni de concurs au fost anunţaţi câştigătorii primului concurs pentru studierea matematicii în şcoli – Hackathon-ul Edusoft.

Studenţii pasionați de IT şi Apps Development au participat, în perioada 9 octombrie – 7 noiembrie, la primul concurs educativ Edusoft Hackathon, organizat cu suportul financiar al Fondului pentru Inovații PNUD, susținut de Guvernul Danemarcei, cu susținerea Centrului de Guvernare Electronică și a Ministerului Educației, ATIC și a companiilor din domeniul IT – Endava, StarNet și Microsoft.

Concursul din anul curent a fost dedicat elaborării aplicaţiilor menite să sporească eficienţa predării matematicii în şcoală și a întrunit peste 50 de studenţi membri ai opt echipe participante.

Viceministra Educației, Nadia Cristea, prezentă la anunţarea câştigătorilor, a mulţumit tuturor participanţilor la acest concurs şi a afirmat că este sigură de faptul că toate aplicaţiile create o să fie implicate în educaţia şcolară, iar rezultatele vor fi vizibile în perioadă de patru săptămâni. La fel, viceministra a acordat certificate de participare eficientă în dezvoltarea soft-ului moldovenesc participanţilor la acest proiect: Movlan Mihai, Muca Victor, Luca Dorin, Marusic Iurie, Artiom Diana, Cristina Alesea, Popa Vasile, Ţaranovici Vasile, Schin Alex, Iftodii Cezara, Şarşun Alexei, Urmanschi Mihail, Osipov Victor, Donciu Ecaterina, Cernolev Valeria etc.

La fel, au fost aduse mulţumiri tuturor mentorilor şi profesorilor care au fost alături de participanţi pe parcursul concursului.

La finalul competiției, au fost desemnaţi cei trei câştigători ai Hackathonului care au primit premii din partea companiilor StarNet, Endava şi Microsoft. De asemenea, toţi membrii echipelor învingătoare au primit gratis bilete la Startup Weekend Moldova 2015.

Locul I – Konio Softworks

Locul I a fost obținut de echipa Konio Softworks cu aplicaţia  Mathyx, pe care o consideră mai motivatoare decât camerele de la examenele de BAC.

La nivel de realizări, echipa a soluţionat problema de neînţelegere între profesori şi elevi. Aplicaţia este creată atât pentru profesori, cât şi pentru elevi. La finisarea testării, toate rezultatele sunt analizate şi sunt formate raporturi în format .pdf cu scorul acumulat şi nota fiecărui elev. Aplicaţia este flexibilă în orice domeniu, fiind utiizată pentru orice obiect, este de tip cross-platform, creată în limbajul Java, disponibilă acum în Play Market.

Locul II – Bord to Code

Locul II a fost obținut de echipa Born to Code cu aplicaţia lor M.A.T.H., un produs care nu are nevoie de acces la internet, care aduce elevilor plăcerea de a se juca.

Platforma constă din jocuri educaţionale formate din două părţi, prima parte care constă din partea teoretică, cu informaţia preluată din manuale, şi a doua care constă din jocuri educaţionale create cu ajutorul tehnologiei Unity. La finisarea fiecărei lecţii este un test care va oferi elevului o notă la tema respectivă.

Locul III – Floating Point

EduSoft

Locul III a fost obținut de echipa Floating Point cu pagina web MathPoint, care integrează toate temele din matematica pentru clasele a 5-a – a 12-a.

Proiectul prezintă o pagină web pentru studii pentru clasele a 5-a – a 12-a. După crearea unui profil, fiecare elev poate rezolva teste care vor oferi elevilor diverse insigne pentru stimularea lor. De asemenea, pe pagină este prezent un clasament cu top. Fiecare elev se poate înrola la lecţiile oferite de un profesor. Profesorii, la rândul lor, pot introduce testări, teme pentru acasă, anunţuri etc.

 

Kumail Jetha

Partenerii concursului, StarNet şi Kumail Jetha, Directorul General Endava Chișinău, au mulţumit mentorilor care au ghidat acest proiect şi au considerat pasiunea studenţilor pentru IT drept o alegere corectă a tinerilor din Moldova, care trebuie să fie sprijiniţi de companiile IT private din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente