(foto) Premiera spectacolului „Shakespeare pentru Ana” destăinuie cum este dragostea după gratii

IMG_7880nr1
Foto: PC: Eugenia Tataru

În seara zilei de marți, 20 octombrie, în incinta Tipografiei 5 din Chișinău a avut loc premiera spectacolului „Shakespeare pentru Ana” de la teatrul independent Foosbook/Laborator Teatral.

„Shakespeare pentru Ana” este un spectacol document la baza căruia au stat interviuri de la deținuții și angajații din închisorile Nr. 10 pentru minori – Goian, Nr. 7 pentru femei – Rusca și Nr. 6 pentru bărbați – Soroca.

Interviurile au fost realizate de Luminița Țîcu, regizorul spectacolului și Mihai Fusu, director de proiect, în perioada ianuarie-mai 2015.

 

PC: Eugenia Tataru

Premiera a adunat o sală plină de spectatori, care au admirat timp de circa două ore un spectacol monolog, cu participarea a cinci actori, care au intrat atât în pielea deținuților, cât și în pielea angajaților acestor penitenciare, prezentând astfel realitatea privită prin prisma a două perechi de ochi – dinăuntrul și dinafara celulei.

Jocul actorilor a fost însoțit de prezența fotografiilor și a unor secvențe video ce au fost rulate pe fundal.

 

PC: Ilona Sergheevna

Luminița Țicu a menționat că interviurile sunt niște monoloage a celor care au vrut să-și mărturisească destinul. „Spectacolul este axat pe iubire, el vorbește despre necesitatea de a iubi a fiecăruia dintre noi, dar mai ales cum este acest sentiment într-un spațiu limitat”, a relatat regizorul.

 

PC: Eugenia Tataru

„Am redat și tot ceea ce stă în calea acestui sentiment – sistemul. Publicul va vedea cum iubirea este ținută în chingi de sistem, e o luptă dintre ființa umană, naturală, creată să iubească, e liberă și sistemul care o împiedică, îi schimbă gândirea, îl pune să facă ceea ce nu și-a imaginat niciodată că o va face”, a explicat Mihai Fusu.

 

PC: Ilona Sergheevna

„Piesa vorbește despre iubire în spațiul penitenciar, deoarece nu toți de acolo sunt criminali, sunt oameni care pur și simplu au greșit. După furturile de miliarde care sunt, fostul Prim-Ministru Muravschi a spus că acum trebuie eliberați toți din închisori, deoarece sunt nevinovați în comparație cu cei care guvernează”, a conchis Domnul Fusu.

 

Shakespeare pentru Ana29 si 30 iunie 19:00 – Tipografia 5 – PREMIERA. Relatii la telefonul 61151771

Posted by Foosbook/ Laborator Teatral on 21 Iunie 2015

 

Spectacolul poate fi văzut și astăzi, miercuri, 21 octombrie, la ora 19.00, la Tipografia 5. Pentru detalii despre bilete și rezervări, vezi evenimentul pe Facebook.

 

PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
PC: Eugenia Tataru
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente