(video) Muncitorii de la Purcari le mulțumesc consumatorilor săi din Norvegia… în norvegiană

purcari 2
Foto: „Takk, Norge!” - muncitorii de la Purcari le mulţumesc consumatorilor săi din Norvegia ... în norvegiană

Vinăria Purcari a realizat un filmuleţ în care le mulţumeşte norvegienilor pentru sprijin, chiar în limba lor – norvegiană. Mesajul vine ca urmare a exporturilor de succes ale vinurilor Purcari în Norvegia.

Eroii spotului sunt chiar cei care produc zilnic vinurile Purcari: ţăranii, muncitorii şi specialiştii de la vinărie. Niciunul dintre ei nu cunoaşte limba norvegiană, respectiv, au apelat la norvegieni nativi, care i-au ajutat la traducere şi au asistat personajele în timpul filmărilor.

„Le sunt recunoscător tuturor celor care cumpără vinurile Purcari, oriunde în lume. Le-aş spune mulţumesc fiecăruia în parte. Datorită lor am depăşit criza embargourilor ruseşti şi datorită lor Moldova este apreciată ca o ţară producătoare de vinuri. Takk Norge! (n.ed. Mulţumesc, Norvegia)”, spune Victor Bostan, CEO Vinăria Purcari.

Cu 500 milioane de dolari anual, Norvegia este al 14-lea cel mai mare importator de vin din lume, în pofida unei populaţii de doar 5 milioane de oameni. Din septembrie 2014, vinurile Purcari şi Bostavan au fost acceptate în rigidul monopol al produselor alcoolice din Norvegia, după mai bine de 4 ani de negocieri. Astfel, ele au devenit singurele vinuri moldoveneşti pe piaţa norvegiană.

În magazinele din Norvegia pot fi găsite 6 vinuri Purcari: Negru de Purcari, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Grigio, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Cel mai vândut vin, Cabernet Sauvignon de Purcari, are un preț de raft de 119 krone, echivalentul a circa 270 de lei moldovenești.

Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai veche vinărie din Moldova. De-a lungul anilor, colecția de vinuri Purcari a câștigat peste 140 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar și legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente