(video) „Experience”: Dragoste și emoții într-un nou scurtmetraj moldo-canadian

cristi
Foto: „Experience”: Dragoste și emoții într-un nou scurtmetraj moldo-canadian. PC: captură foto Vimeo

Regizorul autohton, Roman Burlaca, a realizat un clip muzical, intitulat „Experience” în colaborare cu producătorii canadieni, în care a transmis, prin intermediul a câtorva tineri, emoțiile și sentimentele pe care le trăiește omul pe parcursul vieții sale.

Regizorul acestui film, Roman Burlaca, a relatat pentru #diez despre originea conlucrării cu producătorii canadieni: „Colaborarea cu Antler Inc. din Canada a fost una destul de surprinzătoare pentru noi, întrucât e o casă de producție mare, cu premii Grammy la activ și colaborări răsunătoare precum: Rihanna, Madonna, Drake etc.”.

„Propunerea colaborării a venit din partea celor de la Antler, ca urmare a câtorva proiecte reușite făcute de noi în Moldova și remarcate de ei. Atunci când ne-au contactat, aveau deja ideea și conceptul acestui clip muzical, nouă nu ne rămânea decât să îl realizăm. Ideea acestui film are la bază emoțiile care se nasc între oameni și interacțiunea lor spre trăirea acestor sentimente. Nu are neapărat o linie de subiect, dar ține să transmită un mesaj și o stare”, precizează regizorul.

 

Cristi Nicuță și Irina Albu. PC: captură foto Vimeo
Cristi Nicuță și Irina Albu. PC: captură foto Vimeo

Despre procesul de selectare a actorilor participanți Roman a spus: „Filmul a fost realizat în urma unui casting la care au participat aproximativ 100 de persoane, dintre care au fost selectate doar 10: cinci băieți și cinci fete, care, în viziunea producătorilor, se potriveau cu rolurile pe care trebuiau să le joace. Per ansamblu, sunt actori, modele, ba chiar tineri de rând, dar care au reușit să se descurce cu sarcinile propuse de către regizor”.

Cei 10 actori sunt: George Secrieru, Adriana Bîtca, Alina Lisenco, Ștefan Bouroșu, Anastasia Fotachi, Roman Malai, Ioana Ciobanu, Daniel Arama, Irina Albu și Cristi Nicuță.

Fiind întrebat despre scopurile și planurile de viitor în domeniul în care activează, regizorul a afirmat: „Sunt omul care se conduce după principiul: mai întâi fă și după aceea vorbește, așa că o sa țin să zic doar că, cu siguranță, vor urma producții noi în scurt timp”.

Colaborarea cu producătorii de peste hotare a avut un impact semnificativ asupra activității profesionale ale lui Roman Burlaca: „A fost o experiență peste așteptările mele. E un alt nivel, o altă mentalitate și abordare, spre care toate studiourile din țară ar trebui, în viziunea mea, să aspire”.

 

Alina Lisenco și Ștefan Bouroșu. PC: captură foto Vimeo
Alina Lisenco și Ștefan Bouroșu. PC: captură foto Vimeo

Printre tinerii care au interpretat rolurile în acest scurtmetraj au fost și cei care nu sunt actori profesioniști, însă care s-au descurcat de minune. Alina Lisenco, care este, de fapt, make-up artist, a vorbit despre impresiile sale de pe platoul de filmare: „Am fost telefonată de Roman. Nu am participat la casting, eu fiind fata pe care nu puteau să o găsească pentru acest rol. Am mai participat la diferite filmări, însă ca mamă – pentru prima dată. Nu credeam că voi putea intra în rol și în timpul filmărilor îmi era somn. Însă când am văzut finalul m-am emoționat foarte tare, aproape până la lacrimi. Partenerul meu, Ștefan Bouroșu, fiind actor, mă ajuta, spunând că îmi iese destul de bine și toată echipa mă susținea. Nu sunt sigură ca aș putea să repet așa ceva. E destul de complicat. Le mulțumesc băieților. Au făcut ceva foarte frumos”.

 

Alina Lisenco și Ștefan Bouroșu. PC: captură foto Vimeo
Alina Lisenco și Ștefan Bouroșu. PC: captură foto Vimeo

Pentru Cristi Nicuță, un tânăr care este pasionat de modelling, aceasta a fost prima experiență de acest fel: „Mi-a părut ușor, de parcă o fac toată viața, dar emoțiile erau permanent. Cred că activitatea din modelling m-a și făcut să fiu mai liber în fața camerei video. Cel mai captivant moment a fost când am rămas în pană cu mașina și eram super enervat. Cu plăcere aș repeta, chiar mâine aș face-o. Simt că cinematografia/modellingul e viața mea”.

 

Cristi Nicuță. PC: Facebook/Cristi Nicuță
Cristi Nicuță. PC: Facebook/Cristi Nicuță

Acest clip muzical este realizat pe piesa lui Ludovico Einaudi, în varianta Angele Dubeau (o renumită violonistă canadiană). Melodia este coloana sonoră a filmului „Mommy” de Xavier Dolan, film ce a primit numeroase premii la Festivalul de la Cannes.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente