Primul marș al feministelor din Moldova organizat de 8 Martie

Feminism_Small.003
Foto: Marșul ”Feminismul Te Iubește” PC: hashtagfeminism.com

Încă de la începutul secolului al XVII-lea, femeile au început să lupte pentru drepturile sale. Deși perioada contemporană este una a tehnologiilor avansate, a libertății cuvântului și emancipării, doamnele continuă să protesteze.

8 Martie nu e o simplă sărbătoare dedicată femeilor. Iată de ce, Grupul de Iniţiativă Feministe din Moldova organizează marșul „Feminismul Te Iubește”, care va începe la ora 12:00, la Academia de Ştiinţe a Moldovei, iar punctul de finiș va fi Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Organizatorii evenimentului ne aduc la cunoștință că „Scopul marşului este de a informa locuitorii oraşului Chişinău şi nu numai, despre ce este feminismul şi care sunt curentele sale de dezvoltare. Ne propunem să combatem în acest fel stereotipurile negative create în jurul acestui cuvânt, precum şi prejudecăţile atribuite persoanelor care se identifică ca, feminişti şi feministe”.

Marşul „Feminismul Te Iubeşte” este o acţiune paşnică şi incluzivă. Sloganele evenimentului vor fi adresate societățiii civile. Astfel, unii participanţi vor purta tricouri cu inscripţia „Aşa arată un feminist” şi „Aşa arată o feministă”. În timpul marşului vor fi distribuite pliante care vor conţine informaţii despre acestă ideologie. De asemenea, organizarea marșului „Feminismul Te Iubește” urmărește să sensibilizeze cetățenii față de feminism, precum și aducerea la cunoștință a societății moldave despre existența unei gândiri politice feministe și a unei mișcări sociale feministe.

Pentru mai multe detalii accesează pagina de Facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente